1. Είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες:

Οι πολυφαινόλες είναι δραστικές ενώσεις που καταπολεμούν επιβλαβείς παράγοντες στο σώμα  (από υπεριώδεις ακτίνες και ακτινοβολία έως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο). Οι φακές έχουν συνδεθεί με μακροχρόνια οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής υγείας και της πρόληψης του διαβήτη.

2. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σίδηρο:

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές περιέχει 18 γρ. πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι φακές έχει επίσης 6,6 mg σιδήρου, το οποίο είναι περίπου το ένα τρίτο αυτού που χρειάζεστε για ολόκληρη την ημέρα. Ο σίδηρος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την κυκλοφορία του οξυγόνου, μέσω της ροής του αίματος, σε όλο το σώμα μας. Εάν δεν έχετε αρκετό σίδηρο, η ροή του αίματος επιβραδύνεται.
3 Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες:

Οι φυτικές ίνες σχετίζονται με την πεπτική υγεία και την υγιή διατήρηση του βάρους. Ένα φλιτζάνι φακές έχει 15,6 γρ. φυτικών ινών που είναι σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από ένα φλιτζάνι ωμό λάχανο.

4. Οι φακές είναι καλές για τα οστά μας:

Οι φακές είναι μια εξαιρετική επιλογή με 38 γρ. ασβεστίου ανά φλιτζάνι.

5. Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος:

Το φολικό οξύ είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία μας και ιδιαιτέρως άμα είστε έγκυος. Η μη λήψη αρκετού φολικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές γενετικές ανωμαλίες. Και ακόμη και αν η εγκυμοσύνη δεν είναι στο μυαλό σας, το φολικό οξύ υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι φακές αποτελούν μια καλή πηγή φολικού οξέος.

6. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο:

Εάν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, έχετε άγχος ή υπερβολική εργασία, το σώμα σας θα μπορούσε να επωφεληθεί από την τακτική κατανάλωση μαγνησίου και οι φακές μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή στα 71 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένων φακών.

Πίσω →