Οφέλη για την υγεία από τα ρόδια.

Τα ρόδια βοηθούν το σώμα μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όπως έχουν ερευνήσει  οι διαιτολόγοι θεραπεύουν τα προβλήματα του στομάχου, βελτιώνουν τις στυτικές δυσλειτουργίες και πολλά άλλα. Ας διερευνήσουμε τα διατροφικά οφέλη με λεπτομέρεια.

  1. Θεραπεύουν τις  στομαχικές διαταραχές!

Ο φλοιός και τα φύλλα του ροδιού χρησιμοποιούνται για να εξομαλύνουν τις διαταραχές του στομάχου και τη διάρροια που προκαλούνται από διάφορα  πεπτικά προβλήματα. Το τσάι που καταναλώνεται από τα φύλλα αυτών των καρπών βοηθά επίσης στη θεραπεία των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. Ο χυμός ροδιού χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση προβλημάτων όπως η δυσεντερία και η χολέρα.

  1. Μειώνει τα προβλήματα της καρδιάς!

Μια τακτική πρόσληψη χυμού ροδιού βοηθάει στην διατήρηση της καλής ροής του αίματος στο σώμα. Λόγω αυτής της ιδιότητας, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε αυτό το φρούτο συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης  και συνεπώς, διατηρούν τις αρτηρίες απαλλαγμένες από τυχόν θρόμβους.

  1. Πρόληψη καρκίνου!

Τα ρόδια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Αυτά τα φλαβονοειδή είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση διαφόρων ελεύθερων ριζών που προκαλούν καρκίνο. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη και του μαστού πρέπει να αρχίσουν να πίνουν χυμό ροδιού, καθώς θα τους βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του.

  1. Προστασία δοντιών!

Τα ρόδια, με τις αντιβακτηριακές και αντιικές τους ιδιότητες, βοηθούν στη μείωση της οδοντικής πλάκας και προστατεύουν από διάφορες στοματικές παθήσεις.

  1. Πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας!

Τα ρόδια συμβάλλουν στη πρόληψη πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αθηροσκλήρωσης και της οστεοαρθρίτιδας. Η βλάβη που προκαλείται λόγω της σκλήρυνσης των αρτηριακών τοιχωμάτων, των χόνδρων και των αρθρώσεων μπορεί να θεραπευθεί με την κατανάλωση αυτών των φρούτων. Επίσης, τα ρόδια είναι ικανά να αποτρέψουν τη παραγωγή ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση των συνδετικών ιστών στο σώμα.

  1. Αντιμετώπιση της αναιμίας!

Η υγιής ροή του αίματος μπορεί να διατηρηθεί στο σώμα με την κατανάλωση αυτών των φρούτων. Τα ρόδια παρέχουν σίδηρο στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των συμπτωμάτων της αναιμίας, όπως η εξάντληση, η ζάλη, και η αδυναμία.

Άλλα οφέλη

Υπάρχουν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση αυτού του φρούτου, καθώς μειώνεται η πιθανότητα πρόωρης γέννας.

Τα ρόδια μειώνουν επίσης την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Βοηθούν στον έλεγχο της γήρανσης, όπως είναι η πρόληψη των ρυτίδων, παρέχοντας έτσι στους ανθρώπους ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Πίσω →