Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές5 τρόποι για να χάσετε βάρος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Μια από τις δύσκολες στιγμές του έτους είναι μετά τις διακοπές καθώς έχετε περάσει αρκετό χρόνο με φίλους και συγγενείς, έχετε φάει σχεδόν ό,τι θέλετε, έχετε δοκιμάσει τα όρια του ήπατος σας και τώρα τα ρούχα σας είναι μικρά. Αισθάνεστε λοιπόν λίγο απογοητευμένοι από το βάρος που πήρατε, οι καλές στιγμές είναι γρήγορα πίσω σας και πρέπει να επιστρέψετε στον ίσιο δρόμο το συντομότερο δυνατό. Παρακάτω είναι λοιπόν μερικές διατροφικές συμβουλές από το διαιτολόγο για να χάσετε βάρος μετά το καλοκαίρι.

 

  1. Επιστρέψτε στις υγιεινές σας συνήθειες!

Το έτοιμο φαγητό είναι σίγουρα πολύ νόστιμο ακριβώς επειδή είναι πολύ ανθυγιεινό. Τα διάφορα εστιατόρια κάνουν τα φαγητά να έχουν σπουδαία γεύση προσθέτοντας πολύ ζάχαρη, λίπος και αλάτι. Αυτό όχι μόνο αυξάνει τις θερμίδες στα τρόφιμα αλλά έχει τόσο υπέροχη γεύση ώστε να χάνετε τον έλεγχο και να τρώτε περισσότερο. Αυτό είναι κακό. Για να χάσετε το βάρος των διακοπών, πρέπει να δεχτείτε το γεγονός ότι οι διακοπές έχουν τελειώσει και να επιστρέψετε στην υγιή συνήθεια που είναι να ψωνίζετε υγιεινά τρόφιμα για να κάνετε θρεπτικά, περιορισμένα σε θερμίδες γεύματα.

  1. Αποτοξινωθείτε!

Αυτή η μέθοδος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος μετά το καλοκαίρι. Σίγουρα, μπορεί να σας λείψει το ποτό και η ελευθερία που είχατε στις διακοπές αλλά καλό είναι να επιστρέψουμε λίγο στην πραγματικότητα. Εάν καταναλώνετε ένα ποτό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τότε ήρθε η ώρα να κάνει το ήπαρ σας ένα διάλειμμα. Θα δείτε ότι μόλις περάσουν κάποιες μέρες θα αισθανθείτε καλύτερα και θα ξεπρηστείτε, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσετε κιλά!

  1. Κάντε άσκηση!

Μερικοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απολαμβάνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που προτιμούν να περνούν το χρόνο τους δίπλα στην παραλία, να διαβάζουν μυθιστορήματα και να έχουν υπέροχα ποτά. Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία ανήκετε, μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές σας καλό είναι να αρχίσετε να ασκείστε για να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει κάποια κιλά. Επομένως πρέπει η άσκηση να σας γίνει ρουτίνα και να την έχετε αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα σας.

Περπατήστε ή χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα, πηγαίνετε σε ένα γυμναστήριο και κάντε διάφορα προγράμματα και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και με το σώμα σας.

  1. Φτιάξτε γεύματα στο σπίτι!

Μπορεί κάποιες φορές να νομίζετε ότι παραγγέλνετε ένα υγιεινό φαγητό, όμως δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να περιέχει αυτό το φαγητό. Αντίθετα, κάθε φορά που μαγειρεύετε, γνωρίζετε τα υλικά τα οποία χρησιμοποιείται και τις ανάλογες ποσότητες από αυτά. Επομένως στο σπίτι, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι τρώτε υγιεινά τρόφιμα.

  1. Κάντε τα πράγματα με την ησυχία σας!

Προσπαθήστε να μην βιάζεστε. Το καλοκαίρι τελείωσε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα περιττά κιλά. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Πίσω →