Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές5 λόγοι για να τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα!

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια, καλή διάθεση και να ξεχάσετε τη φλεγμονή στο πεπτικός σας και τα άβολα αέρια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώνετε στο πρωινό ένα φλιτζάνι γιαούρτι με προβιοτικά, αποκλειστικά για τη φροντίδα της υγείας του πεπτικού σας. Έχει πολλά οφέλη! Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη βελτίωση της πέψης και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας ή του διαβήτη.

Το γιαούρτι είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση που σας βοηθά να αποκτήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο) που σας κρατά χορτάτους για αρκετό χρονικό διάστημα.

Τι πράγματα πρέπει να ξέρετε για το γιαούρτι.

  1. Μπορείτε να το καταναλώνετε ακόμα και αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη!

Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε προβιοτικά και γαλακτικούς πολιτισμούς, τους μικροοργανισμούς που ρυθμίζουν την εντερική μικροχλωρίδα, βελτιώνει και την πέψη της λακτόζης, σύμφωνα με μια μελέτη.

  1. Βοηθάει στη φλεγμονή!

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ευεργετικά βακτήρια που ρυθμίζουν την πέψη σας και μειώνουν την αργή διέλευση του φυσικού αερίου. Διαλέξτε ένα που είναι χαμηλό σε λιπαρά.

  1. Βοηθάει στην αποφυγή των καταγμάτων των οστών!

Αν τρώτε γιαούρτι έχετε καλύτερη οστική και μυϊκή μάζα, επειδή είναι μια σπουδαία πηγή ασβεστίου. Ένα φλιτζάνι περιέχει μεταξύ 200 και 300 mg αυτού του ιχνοστοιχειου . Αντιπροσωπεύει το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης του Ασβεστίου .

  1. Όσοι καταναλώνουν γιαούρτι έχουν λιγότερο λίπος στη μέση της κοιλιάς!

Όσοι καταναλώνουν γιαούρτι έχει χαμηλότερη αναλογία μέσης και ισχίου και ως εκ τούτου έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και υπέρτασης.

  1. Είστε λιγότερο πεινασμένοι!

Η κατανάλωση δύο μερίδων γιαουρτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας σας βοηθά να μείνετε χορτάτοι μεταξύ των γευμάτων, έτσι ώστε να αποφευχθεί το "τσιμπολόγημα" με ανθυγιεινά τρόφιμα.

Η συμβουλή μου ως διαιτολόγος είναι η παρακάτω : για να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, καταναλώστε γιαούρτι δύο φορές την ημέρα και μην ξεχνάτε να το συνοδεύετε με κάποια σωματική δραστηριότητα και μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Πίσω →