Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές4 παρενέργειες από την κατανάλωση πεπονιού
  1. Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη). Συνεπώς, η υψηλή κατανάλωση πεπονιού έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το πεπόνι έχει μια τιμή γλυκαιμικού δείκτη =65. Το πεπόνι μπορεί να είναι 90% νερό κατά βάρος, αλλά εξακολουθεί να έχει 9 γραμμάρια ζάχαρης.

  1. Επιδρά στο γαστρεντερικό σύστημα.

Ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων μπορεί να διαταράξουν την κανονική λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα .Είναι καλύτερο να τρώτε τα πεπόνια μόνα τους , δηλαδή να μην τα συνδυάσετε με κάτι άλλο. Για παράδειγμα δεν πρέπει να καταναλώνεται  πολύ νερό αν έχετε φάει μεγάλες ποσότητες πεπονιού. Τα  μικρόβια και τα  βακτήρια χρειάζονται νερό και ζάχαρη για να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν  Έτσι, εάν πίνετε νερό μετά την κατανάλωση πεπονιού , υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εξάπλωσης των μικροβίων σε ολόκληρη την περιοχή του γαστρεντερικού σας σωλήνα.

  1. Δυσκολεύει τον μεταβολισμό.

Δεν συνίσταται να καταναλώνεται πεπόνι  το βράδυ. Είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό να κάψει όλα αυτά τα σάκχαρα που περιέχει το πεπόνι αποτελεσματικά. Η πεπτική λειτουργία κινείται σε βραδύτερους ρυθμούς κατά την διάρκεια της νύχτας  Τα πεπόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική ζάχαρη που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους.

  1. Μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια.

Η υψηλή κατανάλωση πεπονιού μπορεί να προκαλέσει διάρροια,. Το πεπόνι περιέχει σορβιτόλη, η οποία σε μέτριες ποσότητες είναι καλή. ωστόσο, εάν ληφθεί σε υπερβολικές ποσότητες , μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό χαλαρών κοπράνων και αέρια

Πίσω →