Διατροφική αξία του Κυδωνιού

Εκτός του ότι  είναι  εύκολα διαθέσιμο  και εύγευστο  φρούτο, το κυδώνι  επίσης έχει  σημαντική  συμβολή στην ανθρώπινη υγεία. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ψευδαργύρου, καλίου, χαλκού, σιδήρου και διαιτητικών ινών. Είναι επίσης πλούσιο σε ορισμένες οργανικές ενώσεις όπως η κατεχίνη, η επικατεχίνη, η λιμονένη και διάφορα άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από το κυδώνι , τα οποία περιλαμβάνουν την πρόληψη του καρκίνου, την απώλεια βάρους, την διατήρηση υγιούς  δέρματος και πολλά άλλα.

Ας τις συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω

1) Προλαμβάνει  τον καρκίνο

Το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των φαινολικών και φυτοθρεπτικών συστατικών, που βρίσκονται στο κυδώνι είναι πολύ αποτελεσματικά  στην εξουδετέρωση και  στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών στο σώμα.Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο κυδώνι συνδέονται άμεσα με τις μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.

2) Προωθεί την απώλεια βάρους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε το βάρος σας μειωμένο  και να εξασφαλίσετε έναν καλό μεταβολισμό  είναι να βελτιώσετε την πέψη σας. Το κυδώνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα περισσότερα φρούτα, και υψηλά επίπεδα ινών σημαίνουν ότι το γαστρεντερικό σας σύστημα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά .

3) Περιποίηση του δέρματος

Το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών και βιταμινών που βρίσκονται στο κυδώνι είναι πολύ ωφέλιμο για τη διατήρηση ενός υγιούς και νεανικού δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά εξαλείφουν τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του δέρματος, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων, εξαλείφοντας τις κηλίδες και βοηθώντας στην προστασία του δέρματός σας από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV.

4) Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Το κάλιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το  ανθρώπινο σώμα, επειδή είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε επιθυμητά επίπεδα και τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής μεταφοράς υγρών στα κύτταρα του σώματος. Όσον αφορά την αρτηριακή πίεση, το κάλιο προκαλεί χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών, μειώνοντας έτσι την πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καταστάσεων όπως η αθηροσκλήρωση, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Πίσω →