Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές4 από τα καλύτερα φρούτα για πρωινό για να έχετε περισσότερη ενέργεια
  • Πεπόνι

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυτικές ίνες. Εκτός αυτού έχει πολύ νερό στη σύνθεσή του, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για να είναι μέρος του πρωινού, ειδικά για εκείνους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες νερού.

  • Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ως εκ τούτου, τα οφέλη του έχουν μελετηθεί, ως μέσο πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του μαστού. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, το ρόδι είναι μια στερεή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου, φυτικών ινών και φολικού οξέος.

  • Σμέουρα

Μικρά αλλά γεμάτα γεύση, τα σμέουρα αποτελούν μια εύκολη προσθήκη σε πολλά είδη πρωινού, από smoothies μέχρι σε νιφάδες βρώμης, γιαούρτι. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσια σε διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά και, καθώς τρώμε ολόκληρο τον καρπό (φλούδα και σπόρους), τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά λαμβάνονται εύκολα. Επιπλέον, όπως τα περισσότερα φρούτα, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών.

  • Βατόμουρα

Με σχεδόν τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών σε ένα φλιτζάνι, τα βατόμουρα είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για να καταναλώσετε με το πρωινό σας όχι μόνο για τα θρεπτικά οφέλη, αλλά και επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυτοθρεπτικά συστατικά πολυφαινόλης. Αυτά, με τη σειρά τους, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και στη μείωση άλλων χρόνιων παθήσεων.

 

Πίσω →