Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές10 τρόφιμα για τη μείωση της θερμότητας του σώματος

Η κανονική θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου είναι περίπου 36 βαθμοί. Η θερμοκρασία διατηρείται ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μια αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να φέρει διάφορα προβλήματα υγείας, έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι σταθερή. Η θερμότητα του σώματος είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας για πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες. Είναι επίσης γνωστή ως θερμική καταπόνηση. Το σώμα δεν μπορεί να κρυώσει και αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, όπως βλάβες εσωτερικών οργάνων, κράμπες θερμότητας, εξάνθημα θερμότητας, σπυράκια, ζάλη και ναυτία.

Η υπερβολική ζέστη, το φαγητό που παράγει θερμότητα, η κατανάλωση λιγότερου νερού κλπ αυξάνει τον κίνδυνο αύξησης θερμότητας του σώματος. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό και οι χυμοί ξεπλένουν τις τοξίνες από το σώμα και παρέχουν ένα αποτέλεσμα ψύξης.

Εδώ είναι λίγα υγιεινά τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τη θερμότητα του σώματος Περιλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή του καλοκαιριού για να παραμείνετε υγιείς.
1. Καρπούζι

Αυτό το πλούσιο σε νερό φρούτο είναι πολύ αποτελεσματικό για τη μείωση της θερμότητας του σώματος σε μεγάλο βαθμό. Όντας πλούσιο σε νερό, σας κρατά ενυδατωμένους και δροσερούς.

2. Πεπόνι

Αυτό είναι ένα άλλο φρούτο που μπορεί να μειώσει τη θερμότητα του σώματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχετε το πεπόνι στο μενού σας.

3. Αγγούρι

Αυτή η τροφή το καλοκαίρι είναι πολύ πλούσια σε νερό και αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ζέστης.

4. Μέντα

Χρησιμοποιείται ως σκεύασμα στο σπίτι για την παροχή δροσιάς στο σώμα.

5. Ραπανάκι

Εκτός από πλούσιο σε νερό, αυτό το λαχανικό είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενός αντιοξειδωτικού που μειώνει τη θερμότητα του σώματος. Τα ραδίκια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της θερμικής πίεσης.

6. Σουσάμι

Αυτό είναι ένα από τα βασικά διορθωτικά μέτρα για τη μείωση της θερμότητας του σώματος φυσικά.

7. Σπόροι μάραθου

Απολαύστε σπόρους μάραθου μουλιασμένους σε νερό όλη τη νύκτα.

8. Νερό καρύδας

Το πόσιμο νερό καρύδας είναι από τις καλύτερες θεραπείες για τη μείωση της θερμότητας του σώματος και την καταπολέμηση των θερινών προβλημάτων υγείας όπως η αφυδάτωση και οι καλοκαιρινές μολύνσεις

9. Ρόδι

Έχετε ένα ποτήρι χυμό ροδιού κάθε μέρα για να παραμείνετε δροσεροί. Έτσι, το ρόδι το καλοκαίρι συνιστάται ιδιαίτερα λόγω των καταπληκτικών οφέλων για την υγεία.

10. Κρύο γάλα

Υγιεινά και κρύα υγρά όπως το γάλα ή ο χυμός λεμονιού είναι αποτελεσματικά στη μείωση της θερμότητας του σώματος. Ανακατέψτε το κρύο γάλα με μέλι και με άδειο στομάχι το πρωί.

Πίσω →