Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές10 από τα πολλαπλά οφέλη από την κατανάλωση ανανά

Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονώδους ιγμορίτιδας, φαρυγγίτιδας ή αρθρίτιδας.

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και ένα φρούτο που μας παρέχει ακόμα περισσότερα προνόμια στον οργανισμό μας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το φρούτο, γηγενή στην Κεντρική Αμερική έχει καταναλωθεί για τις χιλιάδες των φαρμακευτικών ή ιαματικών ιδιοτήτων του, και χάρη στα μέταλλα, τα ένζυμα και τη βρομελίνη που περιέχει, μπορεί να είναι μεγάλη η βοήθεια στον τομέα της καταπολέμησης κατά του καρκίνου, της υπέρτασης, και της γήρανσης.

Από τη φροντίδα του δέρματος ως την απώλεια βάρους, είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του ανανά.

Η απώλεια βάρους: Λόγω της φυσικής του γλυκύτητας, μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για την απώλεια βάρους, καθώς μειώνει την όρεξη για γλυκό και επιφέρει πιο γρήγορα κορεσμό.

Καλή υγεία της όρασης: Με τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ο ανανάς μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατά των ασθενειών των ματιών που προκαλούνται από την πάροδο της ηλικίας, ειδικά από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Υγιές στόμα: Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει, αποτρέπει το σχηματισμό της πλάκας και προστατεύει από την ουλίτιδα.

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτίνη: Χάρη σε αυτά γίνεται ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Επίσης, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των βλεννογόνων και της όρασης.

Η καλή πέψη και αποφυγή δυσκοιλιότητας: Επειδή φρούτα όπως ο ανανάς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υπάρχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά της δυσκοιλιότητας, καθώς βοηθά στη ρύθμιση και βελτίωση της πέψης.

Περιποίηση του δέρματος: Ο ανανάς επίσης, με τα ένζυμα που περιέχει, βοηθά στην διατήρηση της ελαστικότητας και ενυδάτωσης του δέρματος. Ακόμη, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μπορεί να μειώσει τις ατέλειες και τις ρυτίδες έκφρασης.

Παροχή μετάλλων: Ο ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, σιδήρου και θείου.

Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής: Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ανόργανων συστατικών και ενζύμων που περιέχει το φρούτο, βελτιώνεται η δραστηριότητα της ορμόνης του σεξ, και επομένως, η σεξουαλική ζωή.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Χάρη στην περιέχον βρομελίνη, είναι βελτιωμένη η ανοσολογική λειτουργία, διότι το ένζυμο αυτό μπορεί να προκαλέσει ευεργετικές αλλαγές στα λευκά αιμοσφαίρια.

Αποχαιρετίστε την υπέρταση: Ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει 1 mg νατρίου και 190 mg καλίου. Ο τέλειος συνδυασμός για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση.

Διαβαστε επισης : Ο ανανάς και ο μεταβολισμός!

Πίσω →