Μερικοί άνθρωποι απομάκρυναν τα φρούτα από τη διατροφή τους, επειδή είναι πλούσια σε ζάχαρη, αλλά παρακάτω παρουσιάζονται τα φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη.

  1. Η παπάγια!

Η παπάγια είναι ένα φρούτο που περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Για το λόγο αυτό είναι απόλυτα ισορροπημένη σε ζάχαρη. Βοηθά στην πέψη και την εντερική διέλευση.

  1. Το γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο υψηλό σε βιταμίνη C. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη καθιστά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη χαμηλότερη. Η βιταμίνη C δεν παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να την καταναλώνουμε και είναι ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα.

  1. Τα κεράσια!

Τα κεράσια ανήκουν στην ομάδα των αντιοξειδωτικών. Αυτά βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς περιέχουν μελατονίνη. Ένα ποσοστό των κερασιών περιέχει μόνο 87 θερμίδες και βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

  1. Τα ακτινίδια!

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο υψηλό σε κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Συνιστάται επίσης για τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή.

  1. Τα σύκα!

Βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, λόγω της μικρής ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σύκα είναι συχνά λιγότερο πιθανό να έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για τον λόγο αυτό επίσης αποτρέπουν τη καρδιαγγειακή νόσο.

  1. Τα πεπόνια!

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που αποτελείται 90% από νερό. Για το λόγο αυτό η ζάχαρη που περιέχει είναι πολύ λίγη. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και Α. Η βιταμίνη Α βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ξηρό δέρμα και βλεννογόνο. Λόγω του ότι περιέχει πολύ νερό δρα ως διουρητικό και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

  1. Τα σμέουρα!

Τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι αναζωογονητικά. Έχουν περίπου 10 γραμμάρια φυτικών ινών, το οποίο ωφελεί την εντερική κινητικότητα. Περιέχουν βιταμίνη C ενισχύει επίσης την απορρόφηση του σιδήρου και την πρόληψη της αναιμίας.

 

Πίσω →