Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣακχαρώδη Διαβήτη 27 εύκολες συμβουλές για τη μείωση της ινσουλίνης και του λίπους της κοιλιάς!

Δοκιμάστε αυτά τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, τη μείωση του σακχάρου στο αίμα σας και την απώλεια βάρους!

Αν ο καιρός είναι ολοένα και θερμότερος, και επιλέγετε πλέον ρούχα πιο ελαφριά ή φοβάστε την αλλαγή της θερμοκρασίας, δεν είστε μόνοι. Οι ορμόνες επηρεάζουν όχι μόνο το πόσο σωματικό λίπος έχετε, αλλά και όπου μπορείτε να το μεταφέρετε. Αν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας είναι πολύ υψηλά, τότε μπορεί να ενθαρρύνετε όχι μόνο το σώμα σας να αποθηκεύσετε αχρησιμοποίητη γλυκόζη ως λίπος, αλλά επίσης να εμποδίσετε την χρήση του αποθηκευμένου λίπους ως πηγή ενέργειας, ένα διπλό πρόβλημα για κάθε περιφέρεια της μέσης. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες προτάσεις για τη μείωση της ινσουλίνης σας σε μόλις τρεις ημέρες έως έξι μήνες.

  1. Ένα smoothie με βατόμουρο μειώνει την ινσουλίνη κατά 22%!

Θα μπορούσαμε να τρώμε βατόμουρα για να απαλλαγούμε από το λίπος της κοιλιάς; Σύμφωνα με μια πρωτοποριακή μελέτη, η ημερήσια δόση των βιοενεργών συστατικών στα βατόμουρα αυξάνει επίσης την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι παχύσαρκοι, μη διαβητικοί και οι ανθεκτικοί στην ινσουλίνη συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα smoothie βατόμουρου καθημερινά για έξι εβδομάδες παρουσίασαν 22 % μεταβολή της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, σε σύγκριση με μόνο 4,9 % στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

  1. Να λαμβάνετε 4000IU βιταμίνης D. Βελτιώνει την ισορροπία της ινσουλίνης σε έξι μήνες!

Η βιταμίνη του ήλιου μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ένα καλύτερο στομάχι, για να μην αναφέρουμε την ενίσχυση των ορμονών σας. Μια μελέτη, έδειξε ότι στις γυναίκες που δόθηκε μια ημερήσια δόση 4.000 IU βιταμίνης D3 υπήρξε βελτίωση στην αντίσταση της ινσουλίνη τους, μετά από 6 μήνες συμπληρωμάτων. Οι συμμετέχοντες των οποίων τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν 119nmol / L είχαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς μια βέλτιστη τιμή αίματος 125 nmol / L είναι το ιδανικό για την ισορροπία της ινσουλίνης και την ευαισθησία από υδατάνθρακες.

  1. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα! Βελτιώνει την ινσουλίνη σε 20 μέρες!

Απλά λίγη κανέλα στα smoothies σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξισορρόπηση των επιπέδων της ινσουλίνης σας. Ακριβώς ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα για 20 ημέρες είναι αρκετό για να βελτιωθεί η ανταπόκριση στην ινσουλίνη και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι και 20 %. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, την ολική χοληστερόλη και τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 μετά από μόλις 40 ημέρες με κατανάλωση 1 έως 6 γραμμάρια την ημέρα.

  1. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καρύδια! Βελτιώνουν την ισορροπία της ινσουλίνης κατά 30%!

Μια μελέτη σε κάποιες γυναίκες διαπίστωσε ότι η συχνότητα της κατανάλωσης ξηρών καρπών είχε μια σημαντική και άκρως αντίστροφη συσχέτιση με τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Η μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 ήταν 30 % χαμηλότερη σε εκείνες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και 20 % χαμηλότερη σε εκείνες που κατανάλωναν καρύδια 1 έως 4 φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με εκείνους που σχεδόν ποτέ δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.

  1. Να λαμβάνεται ψευδάργυρο καθημερινά! Βελτιώνει την ισορροπία της ινσουλίνης σε 8 μέρες!

Ο ψευδάργυρος συμμετέχει σε περισσότερα από 200 ένζυμα στο σώμα και είναι επίσης ένα από τα πιο κοινά ορυκτά αν υπάρχουν ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη, οι αρουραίοι που είχαν τραφεί με δίαιτα με έλλειψη ψευδαργύρου έδειξαν μια περιφερική αντίσταση στην ινσουλίνη μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες από τη διατροφή! Ένας γρήγορος τρόπος για να εντοπιστεί μια έλλειψη ψευδαργύρου είναι να συντρίψετε ένα δισκίο ψευδαργύρου σε σκόνη και να το ανακατέψετε με ¼ φλιτζάνι νερό. Περιφέρετε το μείγμα γύρω από το στόμα σας, αλλά μην το καταπιείτε. Οι άνθρωποι που δεν θα παρατηρήσετε καμία γεύση ή που θα παρατηρήσετε μια γεύση τύπου ορυκτό είναι πιθανό να έχετε έλλειψη ψευδαργύρου. Εκείνοι που θα παρατηρήσετε μια ισχυρή, δυσάρεστη γεύση δεν είναι πιθανό να είστε ανεπαρκής σε αυτό το ορυκτό. Η δοσολογία είναι 15 mg έως 25 mg την ημέρα με το φαγητό.

  1. Ξεκινήστε άσκηση! Βελτιώνει την ισορροπία της ινσουλίνης σε 3 μέρες!

Αν δε κάνετε τίποτα για τρεις μέρες θα μειωθεί όχι μόνο η διάθεσή σας αλλά και θα σας κάνει να αισθανθείτε ληθαργικοί. Αυτό θα έχει μια δραματική επίδραση στην ευαισθησία της ινσουλίνης. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να κάνετε 30 λεπτά προπόνηση δύναμης 3 φορές την εβδομάδα για να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

  1. Καταναλώνετε σαν σνακ ξινά κεράσια! Βλετιώνουν την ισορροπία της ινσουλίνης σε 90 μέρες!

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα ξινά κεράσια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης του λίπους της κοιλιάς. Στη μελέτη, οι αρουραίοι που έλαβαν τάρτα κεράσι στη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δεν απέκτησαν τόσο πολύ βάρος ή δεν δημιούργησαν τόσο σωματικό λίπος, όπως οι αρουραίοι που δεν λάμβαναν τα κεράσια. Και το αίμα τους έδειξε πολύ χαμηλότερα επίπεδα των μορίων που δείχνουν το είδος της φλεγμονής που έχει συνδεθεί με καρδιακή νόσο και διαβήτη. Επιπλέον, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και τριγλυκεριδίων από τους ομολόγους τους. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη και μπορεί να βελτιώσουν ύπνο σας. Προσθήκη στα smoothies σας ή να απολαύσετε ένα σνακ με ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, ¼ ξινά κεράσια κύπελλο και ένα κουταλιές της σούπας καρύδια αναμειγνύονται μαζί.

 

Πίσω →