Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα κλασικά σημάδια υποθυρεοειδισμού. Χωρίς αρκετή θυρεοειδική ορμόνη, πολλές από τις λειτουργίες του σώματος επιβραδύνονται. Ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει τη δράση του πεπτικού συστήματος και οδηγεί σε  δυσκοιλιότητα. Οι μύες του πεπτικού συστήματος συστέλλονται  για να μετακινήσουν τα κόπρανα μέσω του εντέρου στο ορθό. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να μειώσει τη σύσπαση αυτών των μυών προκαλώντας την πολύ αργή κίνηση των κοπράνων που ενδεχομένως σας αποτέλεσμα οδηγεί σε δυσκοιλιότητα .

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή και υποφέρετε από χρόνια δυσκοιλιότητα, αλλά δεν έχετε διαγνωστεί ποτέ με υποθυρεοειδισμό, κάντε τον κατάλληλο έλεγχο του θυρεοειδούς σας. Εάν λαμβάνετε θεραπεία με φάρμακα για τον θυρεοειδή αλλά εξακολουθείτε να υποφέρετε από κοινά συμπτώματα όπως η δυσκοιλιότητα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο εάν λαμβάνετε τη βέλτιστη θεραπεία.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Μια δίαιτα πολύ χαμηλή σε φυτικές ίνες επίσης δημιουργεί προβλήματα δυσκοιλιότητας .Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μεταξύ 20 και 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα για να αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα. Για να αποφύγετε το φούσκωμα και τις κράμπες, αύξηστε σταδιακά την πρόσληψη φυτικών ινών και φρόντιστε να πίνω πολλά υγρά.

Καταναλώστε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη

Με την μειωμένη κατανάλωση τροφίμων με γλουτένη ή την κατανάλωση ελευθέρων σε γλουτένη προϊόντων μειώνονται τόσο τα προβλήματα της δυσκοιλιότητας αλλά και υποβοηθάτε η ρύθμιση της θυρεοειδίτιδας

Αυξήστε την κατανάλωση Ω-3 λιπαρών

Τα ω-3 λιπαρά Βοηθούν στην σωστή λίπανση του εντέρου βοηθώντας στην μετακίνηση του εντερικού περιεχομένου.

Βοηθά η πρόσληψη ιχθυελαίου ή μουρουνέλαιου, που δεν περιέχουν υδράργυρο.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροβιακοί οργανισμοί που υπάρχουν φυσικά στο πεπτικό σύστημα. Τα ωφέλιμα βακτήρια είναι απαραίτητα για τη σωστή πέψη των τροφών και για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Όταν ψάχνετε για ένα προβιοτικό συμπλήρωμα, επιλέξτε κάποιο που περιέχει ένα μείγμα από διάφορα προβιοτικά στελέχη.

Έλλειψη Μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα μικροθρεπτικό συστατικό που λαμβάνεται μέσω της διατροφής μας. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό σύμπτωμα έλλειψης μαγνησίου. Οι μύες ευθυγραμμίζουν την πεπτική οδό. Το μαγνήσιο οδηγεί σε μυική χαλάρωση και σας αποτέλεσμα βοηθά τα κόπρανα να κινούνται πιο εύκολα.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

▪ ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →