Δίαιτες και η εφηβεία

Οι έφηβοι χρειάζονται για τη δραστηριότητα και την ανάπτυξή τους συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και επαρκείς θερμίδες. Αν δεν προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, κάνοντας δίαιτα μπορεί να μην αναπτύξουν το πλήρες ύψος τους. Οι έφηβοι που ανησυχούν για το βάρος τους θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη υγιεινή διατροφή και στην αύξηση της άσκησης παρά στον περιορισμό των θερμίδων.

Αν ανησυχείτε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα βάρους, συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο. Στη νεαρή ηλικία είναι σημαντικό να εδραιώνεται υγιείς συνήθειες διατροφής και άσκησης. Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα μεταξύ των ηλικιών 10 και 13 ετών έχουν πιθανότητες 80% να γίνουν παχύσαρκα.  Κατά την ενήλικη ζωή τους.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για έφηβους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη τους, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως τις καμπύλες ανάπτυξης τους.

 

Πίσω →