Κατά την περίοδο της εφηβείας οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες λόγω απότομης ανάπτυξης και έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Τα οιστρογόνα είναι αυτά που διαμορφώνουν το χαρακτηριστικό σωματότυπο και τη γυναικεία κατανομή του λίπους. Η ανάκτηση σωματικού βάρους και ιδίως λίπους είναι αναγκαία για να εξασφαλισθεί η κανονική ωορρηξία και η έμμηνος ρύση.

Κατά συνέπεια τα νεαρά κορίτσια πρέπει να αποφεύγουν κατά την περίοδο αυτή τις αυστηρές δίαιτες διότι είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στην περίοδο και προδιάθεση για βουλιμικά και ανορεκτικά επεισόδια. Βέβαια, σε ορισμένα κορίτσια που είναι ήδη υπέρβαρα και βλέπουν να αυξάνει ο λιπώδης ιστός στα ισχία τους λόγω της εφηβείας, σ ‘αυτές τις περιπτώσεις είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη ανάγκη, κάποια φροντίδα σχετικά με τη διατροφή και το έλεγχο του βάρος τους.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για έφηβους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη τους, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως τις καμπύλες ανάπτυξης τους.

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως. Διαλέξτε την προσωπική σας  Διατροφή για εφήβους και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία.

 

Πίσω →