Άσκηση και εφηβεία

Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες ωφελούνται κατά πολύ από την τακτική άσκηση. Η τακτική άσκηση είναι καλή για την υγεία γενικώς και βοηθάει στο έλεγχος του βάρους, η έναρξη των σωστών συνηθειών άσκησης από την εφηβεία βοηθάει να υπάρχουν υγιείς συνήθειες κατά την ενήλικη ζωή.

Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό το μέτρο. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και σε ανωμαλίες της έμμηνου ρύσης στα κορίτσια. Ο πόνος ή το πρήξιμο στις αρθρώσεις , που είναι συχνό πρόβλημα , αποτελεί σημείο υπερβολικής άσκησης ή λάθος τεχνικής. Οι αθλήτριες μπορεί να εμφανίσουν διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Όταν συμβεί αυτό, είναι απαραίτητη η ιατρική εκτίμηση , διότι η κατάσταση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του κοριτσιού να εμφανίσει οστεοπόρωση.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για έφηβους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες για την υγιεινή ανάπτυξη τους, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως τις καμπύλες ανάπτυξης τους.

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως. Διαλέξτε την προσωπική σας  Διατροφή για εφήβους και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία.

Πίσω →