Μπαχαρικά

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να απαγορεύσετε όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά από την κουζίνα σας. Βλέπω το μπαχαρικό ως ένα σημαντικό μέρος της κάθε δίαιτας, δεδομένου ότι μια από τις παρενέργειες της Crohn είναι η καταθλιπτική όρεξη. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να τονωθεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα τρόφιμα είναι καλό.

Η Διαιτολόγος Χαριστού Ιουλία συνιστά τη χρήση μπαχαρικών σε νιφάδες ή ψιλοκομμένα καθώς και των βοτάνων. "Αν έχετε οποιαδήποτε σύμπτωμα, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά βάλτε λιγότερη ποσότητα ."

 

Καταναλώστε τα τρόφιμα με άλλο τρόπο

Πολλά τρόφιμα που μπορούν να προκαλούν πρόβλημα όταν καταναλώνονται ωμά, όταν καταναλώνονται σε κάποια άλλη μορφή(όπως βρασμένα) μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα χωρίς να προκαλούν συμπτώματα. Προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που οι άνθρωποι μπορούν να εξακολουθούν να έχουν, μαγειρεμένα τρόφιμα δηλαδή, όπως φασολάκια, κουνουπίδι, καρότα ή και γλυκοπατάτες. Ινώδης τροφές όπως τα κρεμμύδια μπορεί να είναι καλύτερα ανεκτά, αν κόβονται σε πολύ μικρά κομμάτια, όπως και οι σπόροι και τα καρύδια φαίνεται να προκαλούν λιγότερα συμπτώματα όταν είναι στο έδαφος. Τα ρεβίθια και το σουσάμι, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά το χούμους, το οποίο γίνεται με ρεβίθια και ταχίνι αλεσμένα , δεν μπορεί.

 

Πίσω →