Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια, ανίατη φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πόνο στην κοιλιά και διάρροια, μεταξύ άλλων. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα δεν προκαλούν ή να ενεργοποιούν τη νόσο του Crohn. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα ή κάποιες διατροφικές συνήθειες μπορούν  να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την τακτική του σωστού ή λάθους για να δούμε τι βοηθά (ή τι μας πονάει) στα συμπτώματά σας.

 

Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής καθημερινά !

 Παρακολουθήστε από ότι τρώτε, πώς αισθάνεστε μετά το φαγητό, και την κατάσταση της νόσου σας για να καθορίσετε τι είδη τροφίμων επιδεινώνουν τα συμπτώματά σας στη νόσο του Crohn (IBD).

Επειδή είναι διαφορετική για κάθε άτομο, γράφοντας τα πάντα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τι επηρεάζει το σώμα σας και τι δεν μπορεί να επεξεργαστεί. "Επίσης, ζητώ από τους ασθενείς να μην καταναλώνουν πολλά τρόφιμα μαζί σε ένα γεύμα ή σε μεγάλη συχνότητα μέσα στην ημέρα". Να εισάγουν, ένα τρόφιμο κάθε φορά και να περιμένουν μια ημέρα ή δύο για να δουν αν επηρεάζει τα συμπτώματα τους. Συνιστώ να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα στο σπίτι πρώτα, πριν από ένα γεύμα και μετά σε κάποια κοινωνική εκδήλωση έξω.

Πίσω →