Τα τρόφιμα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ομορφιάς σας

Υπάρχουν πολλές έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει, για να ανακαλύψουν πως θα μείνουμε περισσότερο νέοι και ποιο υγιείς! Τα αποτελέσματα από τις έρευνες έδειξαν ότι απλά χρειαζόμαστε μια βόλτα από το μανάβικο της γειτονίας μας, για να παραμείνει η επιδερμίδα μας ποιο νέα και το σώμα μας ποιο γερό! Σε δεύτερη φάση πρέπει να εξαλείφουν ορισμένες «ανθυγιεινές τροφές» από την καθημερινότητα μας.

Μερικά από τα παρακάτω τρόφιμα δημιουργούν εξωτερικές φθορές στην εμφάνιση μας και βλάβες στο εσωτερικό του σώματος  μας. Θα ήθελα να ρίξτε μια ματιά σε αυτό το χρήσιμο κατάλογο για να περιορίσετε ορισμένα τρόφιμα που σας κλέβουν την ομορφιά σας.

Δημητριακά πρωινού

Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού που υπάρχουν στα ράφια γίνονται από επεξεργασμένα δημητριακά και χημικά εμπλουτισμένα άλευρα, συν ότι περιέχουν πλεόνασμα ζάχαρης και τεχνητά χρώματα και αρώματα. Πριν από 20 με 30 χρόνια οι άνθρωποι δεν καταναλώνανε δημητριακά πρωινού. Είναι ένα νέο είδος τροφίμου, τα οποία προκαλούν φούσκωμα και μπορούν να οδηγήσουν σταδιακά τον οργανισμό στην παχυσαρκία. 

Καφές

Καφές με μέτρο δεν είναι επιβλαβής. Αν πίνετε πάρα πολύ καφέ μέσα στην ημέρα, θα κάνει την αναπνοή σας μυρίζει άσχημα, λεκιάσουν τα δόντια σας και ακόμα θα σας κάνει το πεπτικό σας σύστημα να παράγει περισσότερα αέρια. Πάρα πολύ καφεΐνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση και έτσι να αφήσει ένα χλωμή χροιά του δέρματος.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα μεταποιημένα τρόφιμα υπολείπονται σε φυσικά θρεπτικά συστατικά, οπότε αν καταναλώνετε συχνά αυτά τα τρόφιμα, είναι πιο πιθανό να μην λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε πραγματικά. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας, και ειδικά το πρόσωπό σας, δεν είναι τόσο υγιή, όπως πρέπει να είναι, δεδομένου ότι τα κύτταρα επιδιορθώνουν ποιο αργό ρυθμό.

Αλκοόλ

Είναι αλήθεια  με ένα ποτήρι κόκκινο  κρασί δεν επιφέρει κάποιο πρόβλημα στην υγειά ! Η αυξημένη και συχνή κατανάλωση αλκοόλ λειτουργεί ανθυγιεινά για το σώμα μας. Το αλκοόλ την επόμενη μέρα θα μας  δημιουργήσει :

1) σακούλες κάτω από τα μάτια μας

2) κόκκινα μάτια

3) μια αδύναμη επιδερμίδα με κίτρινη χροιά

4) αφυδάτωση στο σώμα και στο δέρμα

5) ανήσυχο ύπνο.

 

Πίνοντας συχνά και σε μεγάλο βαθμό αλκοόλ, συμβάλουμε στην καταστροφή των μυών, του ήπατος, της καρδιάς και επίσης θα σας βοηθήσει να κερδίσετε κιλά από λίπος. Το συκώτι δουλεύει υπερωρίες όταν καταναλώνουμε οινόπνευμα και αλκοόλ. Χωρίς την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος, το σώμα μας θα αντιμετωπίσει δυσκολίες απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται για υγιές δέρμα. Η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να προκαλέσει απώλεια μνήμης και διανοητικά προβλήματα. Το αλκοόλ είναι κακό για τα νεφρά και το συκώτι σας, αλλά μπορεί να μετατρέψει την πεπτική οδό σας σε μια δίνη. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Πάλι αύξηση του σωματικού βάρους, φούσκωμα και αφυδάτωση. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση .

Πίσω →