Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΜεσογειακή διατροφήΤο ελαιόλαδο είναι ένα ουσιαστικό μέρος της υγιεινής μεσογειακής διατροφής

Το ελαιόλαδο είναι ένα ουσιαστικό μέρος της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και είναι τόσο νόστιμο σε σαλάτες, στα ζυμαρικά και στα ψάρια. Ανακαλύψτε μερικά μόνο από τα οφέλη του ελαιολάδου για να σας βοηθήσει να κάνετε τη μετάβαση σε μια καλύτερη διατροφή.

Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι από καιρό γνωστό για τα πολλά οφέλη για στην υγεία, και μάλιστα λέγεται ότι είναι το μυστικό για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της Μεσογείου. Ως εκ τούτου, δεν είναι περίεργο ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Διαβάστε τους επτά καταπληκτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε μια πληρέστερη, πιο υγιή ζωή.

  1. Το ελαιόλαδο περιέχει καλά λιπαρά, σπουδαία για την υγεία της καρδιάς!

Ο κύριος τύπος του λίπους που βρέθηκε στο ελαιόλαδο είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά (μονοακόρεστα). Τα μονοακόρεστα έχουν βρεθεί ότι μειώνουν την ολική χοληστερόλη και την LDL σας (την κακή) χοληστερόλη, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της πήξης του αίματος. Η μείωση της LDL χοληστερόλης σας σημαίνει ότι οι αρτηρίες σας θα είναι λιγότερο φραγμένες, που οδηγεί σε ένα χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Αντικαταστήστε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με προϊόντα που περιέχουν πετρέλαιο, θα βοηθήσει να αυξήσετε την πρόσληψη των μονοακόρεστων.

  1. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά!

Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και φαινολικές ενώσεις, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη δημιουργία επιβλαβών ελεύθερων ριζών στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ομάδες ατόμων με περιττό αριθμό ηλεκτρονίων που αποδίδουν σε υγιή κύτταρα να ξεκινήσουν μια αρνητική αλυσιδωτή αντίδραση, και μπορεί να τραυματίσουν τα αιμοφόρα αγγεία, βλάβη στο DNA και να δημιουργήσουν αλλαγές στα γονίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.

  1. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης!

Τα μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, μπορεί να φροντίσουν την υγεία της καρδιάς σας και περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες από ένα ουσιαστικό λιπαρό οξύ που ονομάζεται ωμέγα-3. Τα ωμέγα-3 και τα μονοακόρεστα έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να κρατήσουν την καρδιά σας υγιή, βοηθώντας να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

  1. Μπορεί να σας προστατεύσει από την κατάθλιψη!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ελαιόλαδο θα μπορούσε να έχει συναισθηματικά, καθώς και σωματικά οφέλη για την υγεία. Το Πανεπιστήμιο της Ναβάρα και της Λας Πάλμας στα Γκραν Κανάρια πραγματοποίησε μια μελέτη που περιλάμβανε πάνω από 12.000 άτομα και διαπίστωσε ότι μια διατροφή με υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου και πολυακόρεστων λιπών σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο ψυχικής ασθένειας. Πρόωρα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η κατάθλιψη μπορούν να μοιράζονται κοινές διαδικασίες που σχετίζονται με τη διατροφή, αλλά οι μελέτες εξακολουθούν να διεξάγονται.

  1. Μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης!

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πρόσληψη ελαιολάδου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ασβεστίου στο αίμα, η οποία μπορεί να έχει θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα, έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

  1. Θα μπορούσε να μειώσει την εμφάνιση της νόσου Alzheimer!

Οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα εκχύλισμα από λάδι ελιάς μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τον κίνδυνο της νόσου Alzheimer και τη γνωστική εξασθένηση, που μπορεί να έρχονται συχνά με τη γήρανση. Απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, αλλά το ελαιόλαδο είναι επίσης πιθανό να είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής (η οποία τείνει να είναι υψηλή σε λαχανικά, φρούτα και ψάρια) και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτή η διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ κατά πολύ.

Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μεσογειακής διατροφής για « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια.

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως.

Διαλέξτε την προσωπική σας μεσογειακή δίαιτα  και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία

 

Πίσω →