Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΜεσογειακή διατροφήΟ χρόνος μπορεί να γίνει σύμμαχος μας και να μετρήσει αντίστροφα ;

ΝΑΙ, με σωστές διατροφικές επιλογές !

Οι σωστές διατροφικές επιλογές ενισχύουν την μακροζωία, καθώς σχετίζονται με το μεγαλύτερο μήκος των τελομερών. Τα τελομερή βρίσκονται στην άκρη των χρωμοσωμάτων και προστατεύουν το DNA των κυττάρων από τις φθορές του χρόνου, καθώς αποτρέπουν την αλλοίωση των γονιδίων κατά τον πολλαπλασιασμό τους και διασώζουν την ακριβή κωδικοποίηση των γενετικών εντολών που περιέχουν.

Εκτός από τη φυσιολογική μείωση του μήκους τους,

  • το κάπνισμα,
  • το στρες και
  • η κακή διατροφή

επιδρούν αρνητικά στο δείκτη γήρανσης των τελομερών, επιταχύνοντας τη φυσιολογική ηλικιακή φθορά.

Αν κάποιοι άνθρωποι που είναι 70 χρονών δείχνουν 90, το πιο πιθανό είναι να έχουν κοντύτερα τελομερή. Επίσης, η μείωση του μήκους των τελομερών αναδεικνύεται ως προγνωστικός παράγοντας για την ανάπτυξη διαφόρων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μορφών καρκίνου. Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ελαιόλαδο, φαίνεται να είναι ιδανική για την προστασία και τη διατήρηση του μήκους των τελομερών. Έρευνες στο νοσοκομείο Women’s Hospital στη Βοστώνη έδειξαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή είχαν μεγαλύτερο μήκος τελομερών.

Η κατανάλωση της ζάχαρης έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο βάρος όσο και στο μήκος των τελομερών.

Η ημερήσια κατανάλωση περίπου 600 ml ζαχαρούχων αναψυκτικών σχετίζεται με 4,6 χρόνια επιπλέον βιολογικής γήρανσης, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό, αντίστοιχο με αυτό που προκαλεί το τσιγάρο.

Στο Διαιτολογικό Κέντρο  Χαριστού Ιουλία  σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Μεσογειακής Διατροφής », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση με τις γνωστές μας σε όλους μεσογειακές γεύσεις, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια. 

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως.

Διαλέξτε την προσωπική σας μεσογειακή δίαιτα  και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία

 

Πίσω →