Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΜεσογειακή διατροφήΗ προσφορά της Μεσογειακής διατροφής στο Άσθμα

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος

Η μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις πλουσιότερες και τις ποιο πλήρες. Είναι πλούσια σε ψάρια, φρούτα και λαχανικά και μερικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά της όσον αφορά την προστασία των αλλεργικών αντιδράσεων.

Σύμφωνα  με τους ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Λονδίνου,  η μεσογειακή διατροφή βοηθά  στην προστασία κατά των αλλεργικών παθήσεων. Το συμπέρασμα  αυτό βασίζεται σε μια μελέτη των διατροφικών συνηθειών των 700  παιδιών ηλικίας από 7 έως 18 ετών, στο νησί της Κρήτης (Ελλάδα). Τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα και κατανάλωναν περισσότερα τρόφιμα που  σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή  (φρούτα, λαχανικά)  είχαν λιγότερα  συμπτώματα των αλλεργικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος. Τα καρύδια είναι  τα τρόφιμα που αποτελούν μέρος  της μεσογειακής διατροφής.  Οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν στην ευεργετική επίδραση τους μεταξύ των αλλεργικών ασθενών που οφείλεται στην περιεκτικότητα σε  βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και μαγνήσιο, το οποίο βελτιώνει την ικανότητα των πνευμόνων. Πιστεύεται  ότι η μείωση της φλεγμονώδους δραστηριότητας συνδέεται με την κατανάλωση φρούτων όπως τα πορτοκάλια, τα μήλα και τα σταφύλια, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και ισχυρές πολυφαινόλες όπως τη ρεσβερατρόλη.

Επίσης, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ελλάδα) πραγματοποίησαν μια μελέτη σε 468 έγκυες γυναίκες, όπου ένα από τα ευρήματα αναδεικνύει τη μεσογειακή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά μέχρι 6 ετών των οποίων οι μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς είχαν 78% μικρότερη επίπτωση του άσθματος και άλλων αλλεργικών παθήσεων.

 

Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μεσογειακής διατροφής για « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια.

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως.

Διαλέξτε την προσωπική σας μεσογειακή δίαιτα  και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία

 

Πίσω →