Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΜεσογειακή διατροφή5 οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής για την υγεία μας

H μεσογειακή δίαιτα θεωρείται ως πλεονεκτική έναντι της κλασσικής δίαιτας περιορισμού της πρόσληψης λιπών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της αθηρωμάτωσης για τους παρακάτω λόγους :

  1. Μια μεσογειακού τύπου δίαιτα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και εστέρες στερολών μειώνει την ολική χοληστερόλη, την LDL-χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και την απολιποπρωτεΐνη-Β, ενώ δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη συγκέντρωση ινσουλίνης και γλυκόζης, την ενδοθηλιακή λειτουργία και την ινωδολυτική ικανότητα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες λοιπόν φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία της αθηρωμάτωσης και ως εκ τούτου βοηθούν τόσο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων όσο και στην καλύτερη πρόγνωσή τους.
  2. Με τη μεσογειακή διατροφή έχει διαπιστωθεί η ευεργετική επίδραση του ελαιόλαδου στις λιποπρωτεΐνες του αίματος .
  3. Κύρια πηγή λίπους στη μεσογειακή διατροφή: είναι το ελαιόλαδο. Η απουσία trans λιπαρών οξέων. Η περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε αντιοξειδωτικά, το κάνει και μοναδικό για την προστασία του ατόμου έναντι του καρκίνου, των καρδιαγγειακών νόσων ενώ συμβάλλει και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Αξίζει να σημειωθεί πως το ελαιόλαδο, μειώνει την «κακή» LDL, χοληστερόλη, ενώ προστατεύει την HDL, ή «καλή» χοληστερόλη. Είναι γνωστή η ανιαθηρωγενετική δράση του ελαιόλαδου, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα λιποειδικά κλάσματα από το ελαιόλαδο που όταν δοθούν στα πειραματόζωα που διατρέφονται με τροφή πλούσια σε χοληστερόλη, με την οποία αναπτύσσουν αθηρωματικές πλάκες, αναστέλλεται ο σχηματισμός των αθηρωματικών πλακών.
  4. Με τη μεσογειακή δίαιτα εμφανίζετε στατιστικά σημαντική μείωση στα επίπεδα:

*      C-αντιδρώσας πρωτεΐνης ,

*      Ιντερλευκίνης-6 ,

*      ινωδογόνου ,

*      ομοκυστεΐνης πλάσματος,

*      στον αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά λοιπόν, με τη συμμόρφωση σύμφωνα με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής μειώνονται οι παράγοντες φλεγμονής και πήξης του αίματος.

  1. Επίσης οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το ελαιόλαδο και τα διάφορα λαχανικά και κηπευτικά (βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, καροτένια, φλαβινοειδή, θειολικές ενώσεις κ ά.) εμποδίζουν την οξείδωση της LDL που είναι γνωστό ότι αρχίζει τη διαδικασία της αθηροσκληρώσεως. Οι φυτικές ίνες των κηπευτικών μειώνουν την απορρόφηση των λιπών και συμβάλουν στην αποφυγή της παχυσαρκίας και της υπερχοληστερολαιμίας. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου και τα ω-3 πολυακόρεστα των ψαριών έχουν αντιθρομβωτική δράση και μειώνουν τις θρομβώσεις (εμφράγματα, εγκεφαλικά).

 Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μεσογειακής διατροφής για « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια.

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως.

Διαλέξτε την προσωπική σας μεσογειακή δίαιτα  και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία

Πίσω →