Όπως αποδεικνύεται, ορισμένα θρεπτικά συστατικά σε κάποια τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ακόμη και αν παίρνετε και άλλα μέτρα για να την εξομαλύνετε. Ωστόσο, η απώλεια βάρους και η περικοπή των ανθυγιεινών λιπών, η ζάχαρη και το αλάτι μπορεί να κάνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας λιγότερο εμφανής. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικές από τις πολύ άσχημες τροφές για την κυτταρίτιδα που πρέπει να αποφύγετε.

  1. Τα επεξεργασμένα κρέατα και τυριά!

Μια τυπική μερίδα κρέατος έχει έως και 790 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Τώρα θεωρούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συσσωρεύουν το ψωμί τους με πολύ περισσότερο κρέας από ό, τι θεωρείται ότι είναι «πρότυπο». Και το επεξεργασμένο τυρί δεν είναι πολύ καλύτερο, το οποίο μερικές ποικιλίες, όπως η φέτα, μεταφέρουν 400 χιλιοστόγραμμα αλατιού σε ένα τέταρτο φλιτζανιού. Πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κυτταρίτιδα; Τα τρόφιμα με υψηλό νάτριο, όπως τα αλλαντικά, το μπέικον και τα τυριά προκαλούν κατακράτηση νερού. Και αυτό το φούσκωμα και το επιπλέον βάρος του νερού μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

  1. Οι σούπες από κονσέρβα!

Η κονσερβοποιημένη σούπα μπορεί να είναι μια απλή λύση για δείπνο, αλλά οι περισσότερες είναι φορτωμένες με αλάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και αφυδάτωση, καθιστώντας την κυτταρίτιδα να φαίνεται πιο έντονη από ό, τι είναι.

  1. Τα αναψυκτικά!

Δυστυχώς, δεδομένου ότι αυτό είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αναστρέψετε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι περικοπές στον τομέα της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσουν. Αν και η γλυκιά ουσία βρίσκεται σε όλα από το ψωμί μέχρι τα δημητριακά, βρίσκεται σε αφθονία στα ζαχαρούχα ποτά όπως τους χυμούς, τα ενεργειακά ποτά, και τα αναψυκτικά.

  1. Το τυρί cottage!

Ακόμα κι αν το βασικό πρωινό δεν έχει αλμυρή γεύση, μια μερίδα μπορεί να μεταφέρει περίπου 700 χιλιοστόγραμμα νατρίου, περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να έχουμε μια ολόκληρη ημέρα.

  1. Η πίτσα!

Εκτός από τη γενετική, υπάρχει μια ποικιλία από πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν κυτταρίτιδα. Μια διατροφή υψηλή σε ανθυγιεινά λίπη μπορεί να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή του οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, ο συνδετικός ιστός αποδυναμώνεται , κάνοντας το δέρμα κυματισμό. Για να διατηρήσετε το αίμα σας να ρέει ελεύθερα, αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά που φράζουν την αρτηρία, όπως η πίτσα.

  1. Η μαργαρίνη και το βούτυρο!

Το βούτυρο και η μαργαρίνη περιέχουν trans λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν την τάση να σκληραίνουν μέσα στο σώμα σας, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το αίμα και το οξυγόνο να κυκλοφορήσει. Δεν είναι μόνο αυτό επικίνδυνο για την καρδιά σας, αλλά μπορεί επίσης να αποδυναμώσει τους ιστούς του δέρματος, κάνοντας το δέρμα όλο και πιο έντονα κυματισμό.

Έτσι, εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας και να βελτιωθεί η υφή του, είναι ιδανικό να ασκείστε κάθε μέρα και να έχετε μια  υγιεινή διατροφή καθημερινά , αλλά και  χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά .

Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια.

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Πίσω →