Για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, να πίνετε νερό, να ασκήστε και να εφαρμόζετε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Όμως , το να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα προκαλούν κυτταρίτιδα είναι εξίσου σημαντικό.

  1. Η λευκή ζάχαρη

Η λευκή ζάχαρη δεν παρέχει θρεπτικά συστατικά και θεωρείτε ότι παρέχει κενές θερμίδες που συμβάλλουν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας αλλά και στην παχυσαρκία. Είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 και μπορεί επίσης να βλάψει τα δόντια σας.

Υγιεινές εναλλακτικές για τη λευκή ζάχαρη :

  • Καστανή ζάχαρη
  • Μέλι
  • Σιρόπι σφενδάμου
  1. Το επεξεργασμένο ή επιτραπέζιο αλάτι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο αλάτι στη διατροφή σας επειδή περιέχει μόνο χλωριούχο νάτριο το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία. Αυτό, επίσης, οδηγεί στην κυτταρίτιδα. Είναι πολύ πιο υγιεινό να επιλέξετε θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων, τα οποία είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι, σε μικρές ποσότητες, απαραίτητα για το σώμα.

  1. Τα τηγανητά φαγητά.

Τα τηγανητά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και σε πολλές περιπτώσεις είναι λίπος χαμηλής ποιότητας. Κάθε φορά που θερμαίνετε το λίπος σε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία, δημιουργούνται τοξικές ουσίες που το σώμα τείνει να συσσωρεύεται σε περιοχές μακριά από τα ζωτικά όργανα, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι οδηγώντας έτσι στην δημιουργία κυτταρίτιδας .

  1. Τα αλκοολούχα ποτά.

Τα αλκοολούχα ποτά δεν προκαλούν άμεσα  κυτταρίτιδα, αλλά συστέλλουν  τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, το οποίο κάνει την κατάσταση χειρότερη. Περιέχουν επίσης "κενές θερμίδες", οι οποίες οδηγούν σε αύξηση βάρους και δεν παρέχουν θρεπτικά συστατικά. Όταν το σώμα τα μεταβολίζει, μετατρέπονται σε ζάχαρη. Τα αλκοολούχα ποτά προάγουν επίσης την κατακράτηση υγρών και αυξάνουν τις αποθέσεις λίπους σε ορισμένες περιοχές (τους μηρούς, τους βραχίονες, την κοιλιά και τους γλουτούς). Αντί να πίνετε αλκοολούχα ποτά, σας προτείνουμε να πίνετε φυσικούς χυμούς, εγχύσεις ή απλώς νερό.

  1. Το πρόχειρο φαγητό.

To πρόχειρο φαγητό  (γλυκά, χαμπουργκερ, τηγανητές πατάτες, σάντουιτς, σάλτσες, προ-μαγειρεμένα φαγητά, κλπ) συνδυάζουν στην πλειοψηφία  τα  χειρότερα  συστατικά τα οποία  προκαλούν  κυτταρίτιδα. Περιέχουν ραφιναρισμένο αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, trans-λιπαρά, τα οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία  Για να χορτάσετε από αυτά τα τρόφιμα χρειάζεστε τεράστιες ποσότητες και λόγω του αλατιού, της ζάχαρης και της τεχνητής αρωματικής ουσίας που χρησιμοποιούνται σε αυτά, δημιουργούν εθιστικά αποτελέσματα που συνήθως σας κάνουν να θέλετε να τρώτε περισσότερο. Αυτό συνήθως οδηγεί σε παχυσαρκία και παραγωγή κυτταρίτιδας.

Πίσω →