Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΜακροβιοτική διατροφήΤα βασικά προϊόντα και τα μακροβιοτικά τρόφιμα

Βασικοί κανόνες της Μακροβιοτικής Διατροφής:

Εξαλείψτε τη λευκή ζάχαρη, αρτοσκευάσματα, κέικ και γλυκίσματα.

Εξαλείψτε τα ζαχαρούχα ποτά, κονσέρβες και τροφές που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία.

Αφαιρέστε τον καφέ (γνωρίζω ότι αυτό είναι λίγο περίπλοκο ...) μπορείτε να  αντικατασταθεί με το πράσινο τσάι ή τσάι Bancha το οποίο έχει πολλά ανόργανα συστατικά και είναι ρυθμιστής των  ισορροπιών. Το τσάι Bancha είναι μια ποικιλία sencha που μαζεύεται σαν δεύτερη σοδειά μεταξύ καλοκαιριού και φθινόπωρου. Ένα βιολογικό τσάι με πεπιεσμένο, μακρύ φύλλο και αρωματικό, μαλακό χαρακτήρα με πρασινοκίτρινο χρώμα αποστάγματος.

Μην καταναλώνετε λαχανικά ή φρέσκα φρούτα εκτός εποχής. Είναι προτιμότερο τα προϊόντα, να είναι της γύρο περιοχής. (Για παράδειγμα, δεν καταναλώνουμε καρπούζι  το χειμώνα ...)

Προσοχή :Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που δεν μπορούν να καταναλώνονται στην Μακροβιοτική Διατροφή όπως: η μελιτζάνα, η πατάτα, η ντομάτα, τα σπαράγγια, το κόκκινο και πράσινο πιπέρι. Ο λόγος είναι ότι η Μακροβιοτική Διατροφή διατηρεί σε ισορροπία το pH στο αίμα, όχι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό και τα λαχανικά αποσταθεροποιούν το pH του αίματος μας.

-Επίσης, αποφύγετε το εξευγενισμένο επιτραπέζιο αλάτι. Χρησιμοποιήστε το θαλασσινό αλάτι.

-Εξάλειψη των γαλακτοκομικών προϊόντων.

-Να τρώτε το κρέας περιστασιακά.

Τα βασικά προϊόντα και τα μακροβιοτικά τρόφιμα:

  • Τα σιτηρά αποτελούν την κύρια βάση της μακροβιοτικής διατροφή. Αυτά περιλαμβάνουν : το σιτάρι, το ρύζι, το κεχρί, όλα τα ζυμαρικά, το κριθάρι, τη βρώμη, το φαγόπυρο, το καλαμπόκι, και τη σίκαλη.
  • Τα όσπρια: το φασόλι adzuki  (ένα κόκκινο φασόλι που είναι πολύ καλό για την ενίσχυση των νεφρών), τα φασόλια,  η σόγια, τα ρεβίθια, οι φακές.
  • Φύκια: hiziki, kombu, φύκια nori και, μεταξύ άλλων. (Σίγουρα δεν έχετε ακούσει κανένα όνομα από αυτά! είναι φυσιολογικό στην αρχή ...) Έχουν πολλές βιταμίνες.
  • Έλαια και λίπη: Τα λίπη είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της διατροφής. Στην μακροβιοτική υποστηρίζεται μόνο φυσικό φυτικό έλαιο από την πρώτη πίεση εν ψυχρώ (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, ταχίνι).
  • Το βασικό τρόφιμο: το καστανό ρύζι αποτελεί βασικό είδος για την εξισορρόπησης της διατροφής, χρησιμοποιείται ευρέως, επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες και ως εκ τούτου να αποβάλει τις τοξίνες και ταυτόχρονα μειώνει την κυτταρίτιδα!
  • Για τα γλυκά χρησιμοποιούν τη στέβια ή σιρόπι από ρύζι.
  • Απαγορεύεται : η ζάχαρη, η σακχαρίνη, η φρουκτόζη, και καστανή ζάχαρη .
  • Σας έχω και ένα μυστικό : επιτρέπεται η σοκολάτα από χαρούπι (χαρουπολάτα) !

Πίσω →