7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στη λιπωδη διήθηση

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε είναι συνήθως εκείνα που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, όπως:

  1. Χυμοί, σόδα και ζαχαρούχα ποτά:

Συνιστάται οι ασθενείς να αποφεύγουν τέτοιου είδους τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα καθώς θεωρούνται «εχθροί» του ήπατος.

  1. Διαιτητικά ποτά με λίγες θερμίδες:

Γενικά συστήνεται να αποφεύγετε τα υποκατάστατα ζάχαρης μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη στο συκώτι.

  1. Βούτυρο :

Αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, και έχουν συσχετιστεί με υψηλά τριγλυκερίδια  στο συκώτι μπορεί να αποτελέσουν επίσης κίνδυνο για το ήπαρ .

  1. Γλυκά αρτοσκευάσματα και επιδόρπια (κέικ, αρτοσκευάσματα, πίτες, παγωτό, κέικ κ.λπ.):

Αυτοί οι τύποι ζαχαρούχων υδατανθράκων είναι επιζήμιοι  εάν προσπαθείτε να αναστρέψετε τη λιπώδη νόσο του ήπατος.

  1. Αλκοόλ:

Αυτό δεν συνιστάται από τους ειδικούς εάν έχετε λιπώδη ηπατική νόσο που ήταν αποτέλεσμα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς απλώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω ηπατική βλάβη. Για όσους έχουν μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος, μπορεί να επιτραπεί ένα ποτήρι κρασί ανά αραιά όμως διαστήματα.

  1. Αλμυρές τροφές:

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος επιδεινώνεται από την κατανάλωση αλατιού, για δύο λόγους—συνοδεύει συνήθως τροφές με υψηλότερα λιπαρά και υψηλότερες θερμίδες, όπως κάποιες άλλες σε αυτήν τη λίστα, και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απορύθμιση του συστήματος ρενίνης-αγγειοτενσίνης , ενισχύοντας τον κίνδυνο λιπώδους ήπατος.

  1. Τηγανητά φαγητά:

Τα τηγανητά τρόφιμα είναι επίσης συχνά πλούσια σε θερμίδες, κάτι το οποίο αναιρεί τις συμβουλές για μια δίαιτα πιο περιορισμένη σε θερμίδες.

 

Πίσω →