Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΓλυκάΤα 10 από τα πιο θερμιδογόνα γλυκά

Σήμερα λέω να δούμε αλλιώς τα γλυκά !

Γνωρίστε τα 10 επιδόρπια που προάγουν το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. 

Λόγω της υψηλής θερμικής τους αξίας  και του αυξημένου λίπους που βρίσκετε σε αυτά.

Τα επιδόρπια μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους και την παχυσαρκία. 

Μάθετε τι πρέπει να αποφεύγετε στα επιδόρπια !

  1. Cheesecake: Σύμφωνα με τα συστατικά και τους  συνδυασμούς του, μια φέτα μπορεί να φτάσει μέχρι και 1000 θερμίδες.
  2. Προφιτερολ  : Ο συνδυασμός της σοκολάτας, ζάχαρης, των  ξηρών καρπών, κρέμας γάλακτος και όλων των άλλων υλικών, μπορεί να φτάσει μέχρι και 1000 θερμίδες.
  3. Ντόνατς: Σημειώστε  και να θυμάστε , περιέχουν πάρα πολλή ζάχαρη, κρέμα, σοκολάτα και καραμέλα, ένα ντόνατ φτάνει περίπου έως  900 θερμίδες.
  4. Φλογερές ή τρίγωνα Πανοράματος ή πίτες με κρέμα:  Λόγω του παραγεμίσματος με κρέμα ζαχαροπλαστικής  και της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, έχουμε ένα  αποτέλεσμα περίπου 700 θερμίδες.
  5. Τιραμισού. Η συγκέντρωση της ζάχαρης στο γλυκό είναι μεγάλη, περιέχει αρκετό βούτυρο και συν την κρέμα γάλακτος, φτάνει έως 650 θερμίδες.
  6. Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού :  Αυτή η κρέμα φουντουκιού και κακάου από μόνη της έχει αρκετές θερμίδες, αλλά μια μερίδα δεν φτάνει σε κανέναν ! Αν καταναλωθούν  περισσότερες από 2 μερίδες, τότε έχουμε έως αποτέλεσμα 500 θερμίδες περίπου.
  7. Μια φέτα τσουρέκι : Το θερμιδικό περιεχόμενο εξαρτάται από τη συνταγή, αλλά και από την επικάλυψη αλλά και από τη γέμιση του. Συνήθως μία φέτα 100 γρ. κυμαίνετε μεταξύ από 300 έως 600 θερμίδες.
  8. Κέικ: Το θερμιδικό περιεχόμενο εξαρτάται από τα συστατικά και συνδυασμούς αυτών, αλλά συνήθως μία φέτα μεταξύ 300 έως 500 θερμίδες.
  9. Παγωτό σοκολάτα :  Περιέχει περίπου 300 θερμίδες, αλλά να είστε προσεκτικοί με τις επικαλύψεις γιατί αυτές αυξάνουν κι άλλο τις θερμίδες.
  10. Γλυκά ζελεδάκια ή καραμελάκια: Το πιο γλυκό από αυτά τα γλυκά δίνει στα  100 γραμμάρια, περίπου 250 θερμίδες, ανάλογα με τα συστατικά τους. Άσε που είναι φουλ στις χρωστικές ύλες !

Η αλήθεια είναι ότι αγαπάμε όλα τα γλυκά, γιατί παράγουν την ικανοποίηση, αλλά μερικά μπορεί να είναι επικίνδυνα, επειδή είναι πλούσια σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά και χοληστερόλη.

 

Πίσω →