Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΓαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση13 τροφές που καταπολεμούν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους σήμερα. Η καούρα είναι ένα κύριο σύμπτωμα της και είναι πολύ ενοχλητική. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες τροφές που μπορούν να καταπολεμήσουν την παλινδρόμηση και να μην αισθάνεστε τόσο άσχημα.

 1. Το πλιγούρι βρώμης!

Το πλιγούρι βρώμης είναι ακριβώς το καλύτερο πρωινό και συνιστάται για σνακ όλη την ημέρα σε μια διατροφή για παλινδρόμηση. Ακόμη και το πλιγούρι βρώμης με σταφίδες είναι καλό, διότι το πλιγούρι απορροφά την οξύτητα από τις σταφίδες.

 1. Το τζίντζερ!

Με μέτρο, το τζίντζερ είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες και ως θεραπεία για γαστρεντερικές παθήσεις. Το τζίντζερ μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί η φλούδα του, κομμένο σε φέτες, σε κύβους, ή να το τρίψετε χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε, στο μαγείρεμα ή να το προσθέσετε σε smoothies.

 1. Η αλόε βέρα!

Η αλόε βέρα είναι γνωστή ως ένας φυσικός θεραπευτικός παράγοντα και επίσης, φαίνεται να αντιμετωπίζει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Είναι διαθέσιμο ως ζωντανό φυτό, αλλά τα φύλλα ή υγρή μορφή του πωλούνται μερικές φορές ξεχωριστά σε παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η αλόε βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές ως πηκτικό και για την πήξη υγρών.

 1. Η σαλάτα!

Είναι καλό να τρώτε μια σαλάτα κάθε μέρα. Η σαλάτα αποτελεί πρωταρχικό γεύμα για την παλινδρόμηση, αν και θα πρέπει να αποφεύγονται οι ντομάτες και τα κρεμμύδια, καθώς και το τυρί και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σάλτσες. Μπορούν να προστίθενται ορισμένα οξέα ή λιπαρά, αλλά μόνο μία κουταλιά (ή λιγότερο).

 1. Η μπανάνα!

Οι μπανάνες είναι ένα σπουδαίο σνακ, και με pH 5,6, είναι συνήθως σπουδαία για τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ωστόσο, περίπου το 1% των ανθρώπων που πάσχουν από παλινδρόμηση διαπιστώνουν ότι η κατάστασή τους επιδεινώνεται από τις μπανάνες. Έτσι, έχετε κατά νου ότι αυτό που λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους μπορεί να μην λειτουργεί σε εσάς.

 1. Το πεπόνι!

Το πεπόνι με pH 6.1, είναι πολύ καλό για την παλινδρόμηση. Ωστόσο, όπως με μπανάνες, ένα μικρό ποσοστό (1% έως 2%) των ατόμων με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πρέπει να το αποφύγει. Επίσης στα τρόφιμα που είναι καλά για την παλινδρόμηση είναι το καρπούζι.

 1. Ο μάραθος!

Ο μάραθος με pH 6.9, είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και στην πραγματικότητα φαίνεται να βελτιώνει την λειτουργία του στομάχου. Αυτό το τραγανό λαχανικό έχει μια μοναδική γεύση, μια ήπια γεύση γλυκόριζας. Οι λεπτές φέτες (το άσπρο μέρος κάτω), κάνουν μια υγιεινή σαλάτα με ρόκα και σπανάκι. Είναι επίσης σπουδαίο σε πιάτα με κοτόπουλο, και είναι ένα ωραία σνακ αν αγαπάτε τη γεύση του.

 1. Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα!

Τα πουλερικά είναι μια βάση της διατροφής για παλινδρόμηση. Μπορεί να είναι βρασμένα, ψητά, στη σχάρα, ή τσιγαριστά (αλλά όχι τηγανητά!), Και θα πρέπει να αφαιρέσετε το δέρμα, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

 1. Τα ψάρια και τα θαλασσινά!

Τα θαλασσινά είναι ένα άλλο βασικό τρόφιμο της διατροφής για παλινδρόμηση. Θα πρέπει να ψήνονται στη σχάρα, ή τσιγαριστά, τηγανητό ποτέ. Οι γαρίδες, οι αστακοί, και άλλα οστρακοειδή είναι επίσης πολύ καλά για αυτή τη δίαιτα.

 1. Άλλα λαχανικά!

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασόλια, και άλλα λαχανικά είναι όλα σπουδαίες τροφές για την παλινδρόμηση. Λίγο πολύ όλα τα πράσινα και τα λαχανικά ρίζας συνιστώνται για άτομα που ακολουθούν αυτή τη διατροφή.

 1. Το σέλινο!

Το σέλινο δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, και είναι μια καλή επιλογή, αν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

 1. Ο μαϊντανός!

Για χιλιάδες χρόνια, ο μαϊντανός έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό φυτό για να διευθετήσει το στομάχι και την ενίσχυση της πέψης.

 1. Το κους κους και το ρύζι!

Το κους κούς (σιμιγδάλι σίτου), το πλιγούρι, και το ρύζι (ειδικά το καστανό ρύζι) είναι όλα πολύ καλά τρόφιμα για την παλινδρόμηση.

Πίσω →