Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΕγκυμοσύνη και ΥπέρτασηΟ ρόλος του ασβεστίου στην κύηση – υπέρτασης

Ο ρόλος του ασβεστίου στην κύηση – υπέρτασης

Είναι το στοιχείο που ανευρίσκεται σε μέγιστο ποσοστό στον οργανισμό μας, αφού το 99% των οστών και των δοντιών μας αποτελούνται από ασβέστιο. Είναι σημαντικό για την πήξη του αίματος, για τη μυϊκή συστολή και για την αγωγή νευρικών ερεθισμάτων. Επίσης βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης, η οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την πρόκληση της προεκλαμψίας. Κατά τη διάρκεια της κύησης το σώμα σας απορροφά περισσότερο ασβέστιο από τις τροφές ενώ τα δικά σας αποθέματα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες του μωρού. Επειδή, όμως, πολλές γυναίκες προσλαμβάνουν μικρότερες από τις ενδεδειγμένες ποσότητες, πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδα των ουσιών στον οργανισμό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο, όταν ολοκληρώνεται η δημιουργία των οστών και των δοντιών του μωρού. Αν είστε μικρότερη από 25 ετών, είναι ακόμα πιο σημαντικό να λαμβάνετε ασβέστιο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η ανάπτυξη του σκελετού σας.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →