Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αποκλείει μια γυναίκα από το να μείνει έγκυος στην πραγματικότητα, αν πάσχετε από διαβήτη, έχετε εξαιρετικές πιθανότητες να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό.

Πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως διατηρήστε τη συγκέντρωση του σακχάρου του αίματος σας υπό έλεγχο μέσω προσεκτικών μετρήσεων της τιμής του και κατάλληλης ρύθμισης των ενέσεων ινσουλίνης. Ένα ικανοποιητικό επίπεδο γλυκόζης ελαττώνει τους κινδύνους του μωρού σας τις γενετικές ανωμαλίες.

Αν δεν κρατήσετε αυστηρά υπό έλεγχο το σάκχαρο του αίματος σας, η περίσσεια του σακχάρου του αίματος θα διαπεράσει τον πλακούντα και θα προκαλέσει αύξηση της συγκέντρωση του  σακχάρου στο αίμα του εμβρύου. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί το πάγκρεας του εμβρύου για παραγωγή ινσουλίνης , η οποί δρα αυξητική ορμόνη. Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες των οποίων ο σακχαρώδης διαβήτης είναι εκτός ελέγχου συχνά είναι πάρα πολύ μεγάλα , ένα χαρακτηριστικό το οποί επιπλέκει τον τοκετό και τη γέννηση. Τα μωρά αυτά έχουν την τάση να παρουσιάζουν περισσότερες συγγενείς ανωμαλίες και έχουν προδιάθεση για ανάπτυξη σακχαρώδους  διαβήτη.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για το Διαβήτη Κυήσεως, που θα είναι, εύκολο να τηρήσετε για να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα για εσάς και το μωρό σας . Θα φροντίσουμε με την κατάλληλη  διατροφή, να λαμβάνει το έμβρυο όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά το ίδιο και η μητέρα.

Πίσω →