Προσεγμένη διατροφή στην εγκυμοσύνη

Αν ακλουθείτε κάποια αυστηρή δίαιτα για λόγους υγείας ή άλλους λόγους, είναι καλό να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού διαιτολόγου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αυτός μπορεί να σας συμβουλέψει πόσο θα χρειαστεί να αυξήσετε τη λήψη των αναγκαίων για το μωρό θρεπτικών ουσιών, μια και αυτό είναι που τώρα προέχει. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες συμβουλές:

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, αναπληρώστε τις ποσότητες του ασβεστίου με κονσερβοποιημένο ψάρι, σουσάμι, ταχίνι, λαχανικά και σπανάκι, ξηρά φρούτα και εμπλουτισμένο γάλα σόγιας.

Αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείτε να πάρετε τους αναγκαίους υδατάνθρακες από πατάτες, το ψωμί χωρίς γλουτένη ή το ρύζι.
Αν είστε διαβητικές ή αν έχετε εμφανίσει το διαβήτη της κύησης, το μισό της διατροφής σας θα πρέπει να προέρχεται από την κατηγορία των υδατανθράκων, για παράδειγμα από ζυμαρικά, καστανό ρύζι και προϊόντα ολικής άλεσης.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

 

Πίσω →