Ο διαβήτης της κυήσεως εμφανίζεται σε έγκυες γυναίκες. Αυτό μπορεί να συμβεί προσωρινά , όταν οι ορμόνες που εγκρίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού σας στην ινσουλίνη . Περίπου 2 με 5 % των εγκύων γυναικών εμφανίζουν διαβήτη της κυήσεως τυπικά κατά το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης

 

Ο διαβατής της κυήσεως συχνά μπορεί να αντιμετωπιστεί μονό με δίαιτα και συνήθως παρέρχεται μετά τη γέννηση του μωρού. Ωστόσο, περισσότερες από τις μισές γυναίκες που εμφανίζουν διαβήτη της  κυήσεως  αναπτύσσουν αργότερα διαβήτη τύπου 2 . Μπορεί επίσης ο διαβήτης τύπου 1 να ξεκινήσει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτό όμως είναι πιο σπάνιο .

 

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες ελέγχονται για διαβήτη της κυήσεως, ώστε να ανιχνευθεί η κατάσταση νωρίς. Αν αναπτύξετε αυτή τη μορφή της νόσου , ο κίνδυνος των επιπλοκών για εσάς και το μωρό σας μπορεί να ελαττωθούν, αν ελέγχετε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας στο υπόλοιπο της  κυήσεως σας . Σημαντικό ρόλο παίζει όμως και η διατροφή σας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη και ισορροπημένη. Είναι σημαντικό  να προσέξετε και την αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη σας, να είναι μέσα στα ιδανικά πλαίσια για το ύψος σας.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για το Διαβήτη Κυήσεως, που θα είναι, εύκολο να τηρήσετε για να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα για εσάς και το μωρό σας . Θα φροντίσουμε με την κατάλληλη  διατροφή, να λαμβάνει το έμβρυο όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά το ίδιο και η μητέρα.

Πίσω →