Περισσότερα για τις «παράξενες επιθυμίες» κατά την εγκυμοσύνη

Μερικές έγκυες εκδηλώνουν μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση, που ονομάζεται pica, κατά την οποία νιώθουν την ανάγκη να καταναλώσουν ουσίες όπως ο πάγος, το κάρβουνο, ο άργιλος(η λάσπη), η κιμωλία, η οδοντόπαστα ή τα καμένα σπίρτα. Έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες προκειμένου να ερμηνευτεί η παράξενη αυτή συνήθεια, καμία όμως δεν έχει γίνει ευρέως αποδεκτή. Μια θεωρία λέει πως μερικές έγκυοι τρώνε μη βρώσιμες ουσίες (ουσίες που δεν αποτελούν τροφές) γιατί επιχειρούν υποσυνείδητα να καλύψουν κάποιες ελλείψεις του οργανισμού τους σε ορισμένες ουσίες. Άλλες ουσίες συνδέουν την pica με την έλλειψη σιδήρου, αν και οι ουσίες που επιθυμούν οι γυναίκες δεν περιέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου. Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι πως η pica σχετίζεται με την παρεμπόδιση της απορρόφησης των απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων από τις τροφές. Σε περίπτωση λοιπόν που νιώθετε παράξενες επιθυμίες, συζητήστε το με το γιατρό σας και τον διαιτολόγο σας .

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →