Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔυσπεψίαΤα χειρότερα τρόφιμα για την παλινδρόμηση

Η καούρα είναι μια επώδυνη κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 20% του πληθυσμού κάθε εβδομάδα. Τα συμπτώματα της καούρας είναι μια σφιχτή, οδυνηρή αίσθηση μέσα από το στήθος σας. Καούρα προκαλείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία συμβαίνει όταν το οξύ του στομάχου αποδεσμεύεται στον οισοφάγο. Το οξύ του στομάχου οξύ κατατρώει την επένδυση του οισοφάγου και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνές καούρες, μπορεί να έχετε μια κατάσταση που ονομάζεται παλινδρόμηση οξέος ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Ο τρόπος ζωής και η γενική υγεία είναι σημαντικοί παράγοντες για τα συμπτώματα της καούρας. Χάνοντας το υπερβολικό βάρος, διακόπτοντας το κάπνισμα, και αν κοιμάστε σε μια υπερυψωμένη θέση μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα της παλινδρόμησης. Το είδος της τροφής που τρώμε και η ποσότητα μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση, προκαλώντας καούρα. Εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μικρότερες μερίδες σε 4-6 γεύματα την ημέρα. Η υπερφόρτωση του στομαχιού σας μπορεί να προκαλέσει οξύ και να διαρρεύσει στον οισοφάγο σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων για να προσδιορίσετε ποια τρόφιμα μπορεί να σας προκαλέσουν καούρα. Δεν χρειάζεται να κόψετε αυτά τα τρόφιμα εντελώς από τη διατροφή σας, αλλά μετριάστε τα και μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε την καούρα μακριά.

Παρακάτω είναι 15 από τα σπουδαιότερα τρόφιμα που προκαλούν καούρα που μπορείτε να αποφύγετε.

 1. Το αλκοόλ!

Το αλκοόλ μπορεί να είναι μια τεράστια ώθηση για τις επιθέσεις της καούρας. Το κόκκινο κρασί και η μπύρα είναι ιδιαίτερα πιθανό να προκαλέσουν παλινδρόμηση. Το αλκοόλ χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα σας, επιτρέποντας τα οξέα του στομάχου να διογκωθούν. Η κατανάλωση αλκοόλ με ένα μεγάλο γεύμα είναι μια συνταγή για καταστροφή, δεδομένου ότι αυξάνει τον κίνδυνο για παλινδρόμηση. Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα ποτό με το γεύμα σας, να τρώτε μικρότερες μερίδες για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο καούρας.

 1. Τα τηγανητά τρόφιμα!

Τα λιπαρά τρόφιμα μπορεί να είναι σκληρά για ένα άτομο που πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ενώ τα τηγανητά τρόφιμα μπορεί να φαίνονται τραγανά, διατηρούν πολύ από το λάδι μέσα τους. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα χωνέψει κανείς, ασκώντας πίεση στο στομάχι και τον οισοφάγο σας. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης λόγω του χρόνου που το στομάχι σας παραμένει γεμάτο. Αντί για τηγανητά τρόφιμα, δοκιμάστε το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί θερμίδες αλλά μπορεί να σας προστατεύσει από την καούρα.

 1. Τα πικάντικα φαγητά!

Η επίδραση των πικάντικων τροφίμων για την καούρα είναι ενδιαφέρουσα. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για καούρα μετά την κατανάλωση ενός πικάντικου πιάτου, αλλά άλλοι μπορεί να βρουν τα πικάντικα τρόφιμα ότι βοηθούν να ηρεμήσει η χρόνια καούρα. Τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα οξέων στο στομάχι σας, δημιουργώντας ένα πιο εχθρικό περιβάλλον που μπορεί να προωθήσει την παλινδρόμηση.

 1. Οι ντομάτες!

Οι ντομάτες, νωπές ή σε κονσέρβα, μπορεί να είναι ένα σημαντικό έναυσμα για την καούρα. Ενώ είναι απίστευτα υγιεινά λαχανικά, οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Αυτό μπορεί να διαταράξει το στομάχι σας, προκαλώντας παλινδρόμηση, καθώς χωνεύετε το γεύμα σας. Να είστε επιφυλακτικοί με τις ντομάτες που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα.

 1. Τα πορτοκάλια!

Ο χυμός πορτοκαλιού το πρωί θα μπορούσε να σας προκαλέσει καούρα αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε οξύ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση. Αντί για τα εσπεριδοειδή, πάμε για υψηλή αλκαλικές τροφές. Αυτές είναι τα μούρα, τα μήλα, τα αχλάδια, οι μπανάνες, και το πεπόνι. Αν επιμένετε για χυμό ή να φάτε τα εσπεριδοειδή τρόφιμα, προσπαθήστε να τα καταναλώσετε όσο το δυνατόν νωρίς το πρωί. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της καούρας, που πολλοί άνθρωποι βιώνουν στο κρεβάτι ή ενώ χαλαρώνουν.

 1. Η μέντα!

Το τσάι μέντας είναι γνωστό για τη διευθέτηση των αναστατωμένων στομαχιών, αλλά αυτό το βότανο μπορεί να επιδεινώσει την καούρα. Η αναισθητική δράση της μέντας μπορεί να χαλαρώσει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα σας, αφήνοντας το γαστρικό οξύ να επιτεθεί στον οισοφάγο σας. Αν ψάχνετε για φυσικές θεραπείες της καούρας να αντικαταστήσετε την μέντα με τζίντζερ. Το τζίντζερ είναι ένα τρόφιμα που μειώνει τη ναυτία. Απολαύστε τσάι τζίντζερ πριν κοιμηθείτε για να μειώσετε τις πιθανότητες για καούρα μέσα στη μέρα.

 1. Το μοσχάρι!

Το βόειο κρέας μπορεί να φαίνεται αβλαβή αλλά προκαλεί καούρα. Δυστυχώς, το βόειο κρέας μπορεί να είναι υψηλό σε λιπαρά, το οποίο μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση. Αντ 'αυτού, να επιλέγετε άπαχα κομμάτια του βόειου κρέατος.

 1. Ο καφές!

Πίνοντας καφέ όλη την ημέρα μπορεί να προκαλέσει καούρα. Ο καφές είναι πλούσιος σε οξύ, το οποίο γνωρίζουμε ότι μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση. Κάθε υψηλό ποτό σε καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει καούρα. Η καφεΐνη χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα που επιτρέπει το οξύ του στομάχου να βλάψει το σώμα σας. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί εδώ. Απολαύσετε τον καφέ σας το πρωί, αλλά μην πίνετε όλη την ημέρα.

 1. Το τυρί!

Το τυρί έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορούν να χαλαρώσουν στο στομάχι σας και να καθυστερήσουν την πέψη. Αυτό ασκεί πίεση στον οισοφαγικό σφιγκτήρα. Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά περιλαμβάνουν το τσένταρ, το τυρί κρέμα, το γκούντα και η παρμεζάνα. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά περιλαμβάνουν το τυρί cottage, η ricotta, καθώς και οποιαδήποτε άλλα είδη με μειωμένα λιπαρά. μπορεί να είναι ιδιαίτερα κακά, καθώς επίσης και η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

 1. Τα αναψυκτικά!

Τα αναψυκτικά μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Πολλές ποικιλίες αναψυκτικών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Το διοξείδιο του άνθρακα στα αναψυκτικά είναι επίσης ένας κίνδυνος. Μπορεί να αναγκάσει να ανοίξει τον οισοφάγο σας, αφήνοντας το οξύ να διογκώνεται. Το νερό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

 1. Η σοκολάτα!

Η σοκολάτα είναι μια απειλή. Είναι πλούσια σε λιπαρά, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ο οργανισμός για να την χωνέψει. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, η οποία χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα και να αφήσει τα οξέα του στομάχου να διογκωθούν. Είναι επίσης ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, απελευθερώνοντας τις ορμόνες ευχαρίστησης στο σώμα σας. Αυτή η ενέργεια μπορεί επίσης να χαλαρώσει το σφιγκτήρα. Η σοκολάτα είναι ένα ιδιαίτερα κακό φαγητό, αν πάσχετε από καούρα. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να είναι προσεκτικές, καθώς μπορεί να ποθούν διάφορα πράγματα, αλλά είναι σε υψηλό κίνδυνο για καούρα.

 1. Τα σκόρδο!

Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι κοινά φαγητά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από καούρα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το σκόρδο ότι είναι μια υγιεινή τροφή και προτείνεται στους ανθρώπους να το τρώνε όταν το στομάχι τους είναι αναστατωμένο. Εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να εξαλείψετε το σκόρδο και το κρεμμύδι από τη διατροφή σας για να δείτε αν αυτό βοηθά τα συμπτώματά σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τα μπαχαρικά για να νοστιμίσουν τα φαγητά σας.

 1. Το αλάτι και το πιπέρι!

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αίσθημα καούρας μετά από κατάποση πικάντικων τροφίμων. Μπορούν να αντιδράσουν με τα καυτερά, αλλά ποτέ δεν θεωρούν ότι το απλό πιπέρι θα μπορούσε να είναι ένοχο. Το πιπέρι μπορεί να είναι αρκετά πικάντικο, αλλά εμείς το αγνοούμε ως ένα κανονικό μπαχαρικό. Το αλάτι είναι ένα άλλο μεγάλο έναυσμα για την καούρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είχαν υψηλότερο κίνδυνο για την ανάπτυξη καούρας. Κόψτε τον κίνδυνο κάνοντας μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο.

 1. Το βούτυρο!

Ενώ γνωρίζουμε ότι τα λιπαρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν καούρα, το πώς μαγειρεύετε το φαγητό σας μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Το τηγάνισμα σε βούτυρο και λάδι μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητες θερμίδες και λίπος στο γεύμα σας. Αντ 'αυτού, επιλέξτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε μόνο λίγο σπρέι μαγειρέματος. Το ψήσιμο στη σχάρα και στον ατμό είναι επίσης σπουδαίες επιλογές. Αντισταθείτε να προσθέσετε βούτυρο πάνω από μαγειρεμένα λαχανικά. Αντ 'αυτού πασπαλίστε μερικά βότανα για γεύση.

 1. Τα ζαχαρωτά!

Τα ζαχαρωτά είναι μια κακή επιλογή για τα άτομα με καούρα. Η ζάχαρη μπορεί να είναι από τα χειρότερα τρόφιμα για την παλινδρόμηση. Το να αποφεύγετε τα τρόφιμα με προσθήκη ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση της χρόνιας καούρα. Τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων μπορεί να είναι ωραία.

 

Πίσω →