Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφική Υποστήριξη για προβλήματα της Εμμήνου ΡύσεωςΠεριοδος και διατροφη : ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα !

Τα συμπτώματα της περιόδου είναι πολύ γνώριμα σε όλες μας. Ο πόνος στη κοιλιά, οι επιθυμίες μας για διάφορα φαγητά και γλυκά καθιστούν την προσπάθεια του υγιεινού φαγητού σαν μια μεγάλη δοκιμασία.

Τα καλά νέα είναι ότι κάνοντας μικρές προσαρμογές στις διατροφικές σας συνήθειες δεν χρειάζεται να χαλάσετε το πρόγραμμα διατροφής σας. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για τις δύσκολες μέρες του μήνα

Έμφαση στην άπαχη πρωτεΐνη και στις φυτικές ίνες

Γεύματα πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας να παραμείνει σταθερό, το οποίο θα συμβάλει στην αντιστάθμιση της επιθυμίας σας για φαγητό.

Σχεδιάστε το πρόγραμμα του φαγητού σας

Όταν έχετε περίοδο καλό είναι να χωρίσετε τα τρία μεγάλα γεύματα σε μικρότερες μερίδες πιο συχνά μέσα στη μέρα. Αυτό θα βοηθήσει στο να μειώσετε την όρεξη.  Ποτέ δεν πρέπει είναι είστε πολύ πεινασμένες ή υπερβολικά χορτάτες

Νικήστε το φούσκωμα της κοιλιάς με έξυπνα σνακ και ροφήματα

Το φούσκωμα είναι ένας εφιάλτης για πολλές γυναίκες, και το επίπεδο των φουσκωμάτων έχει να κάνει με το τι τρώμε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ειδικά, καλό είναι να πίνετε και να τρώτε συχνά αλλά να προσέχετε τι καταναλώνετε. Τα ροφήματα με ζάχαρη και οι υδατάνθρακες οδηγούν σε πρήξιμο. Καλό είναι επίσης να καταναλώνετε και τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Ψωνίστε φρέσκα τρόφιμα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όχι συσκευασμένα προϊόντα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Πάρτε αρκετό σίδηρο

Πολλές γυναίκες που έχουν εμμηνόρροια μπορεί να έχουν έλλειψη σιδήρου. Για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό σίδηρο, συμπληρώστε τη διατροφή σας με όσπρια, σπανάκι, ρύζι και μοσχάρι.

Επιλέξτε την καφεΐνη

Η καφεΐνη θα πρέπει να μετριάζει την άμβλυνση του επιπλέον λήθαργου, που μπορεί να νιώσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, έτσι ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ. Η καφεΐνη είναι πραγματικά μια καλή ιδέα για τα συμπτώματα της περιόδου. Επίσης έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση. 

Πίσω →