Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή σε Καρκίνο του ΜαστούΈρευνες για τον καρκίνο του μαστού και η σχέση του με το βάρος του σωματος

Μπορούν οι αποφάσεις που παίρνετε σχετικά με την άθληση , την κατανάλωση αλκοόλ και τη διαχείριση του βάρους σας να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Αυξανόμενες μελέτες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

 Άσκηση

Μία έρευνα σε 25.624 γυναίκες έδειξε ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του μαστού ήταν μικρότερος στις αδύνατες γυναίκες των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος ήταν μικρότερος από 22,8 και σ’ αυτές που γυμνάζονταν τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Αλκοόλ

Μία ανάλυση διάφορων ερευνών έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 2-5 ποτά ημερησίως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με αυτές που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ.

Βάρος

Μία έρευνα που περιλάμβανε μία μεγάλη ομάδα γυναικών έδειξε ότι η αύξηση βάρους μετά την ηλικία των 18 σχετίζεται με το 16% του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα , δηλαδή, δείκτη μάζας σώματος 20-25 προλαμβάνει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Πίσω →