Έπειτα από επέμβαση βουβωνοκήλης, συνήθως θα φέρεται μία τομή στη βουβωνική χώρα ο ασθενής. Τρεις ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου με οδηγίες για να συνεχίσει με ασφάλεια τη νοσηλεία στο σπίτι. Η μετεγχειρητική αγωγή περιλαμβάνει αναλγητικά και αντιβίωση από του στόματος για διάστημα 4 ημερών ή αναλόγως με τις οδηγίες; του θεράποντος ιατρού. Ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί από την επομένη ημέρα, συνιστάται όμως η παραμονή στο σπίτι για τις τρεις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.

Το διαιτολόγιό σας θα πρέπει να είναι ελαφρύ τις πρώτες τρεις με τέσσερις  ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο και να περιλαμβάνει υδρική δίαιτα.  Τι συμπεριλαμβάνει η υδρική δίαιτα : κυρίως σούπες όπως φιδέ, σούπα με ρύζι, με αστράκι,  χορτόσουπα, κοτόσουπα αλλά με λίγο κοτόπουλο , ψαρόσουπα με λίγη ποσότητα ψαριού ή και κρεατόσουπα με λίγη ποσότητα κρέατος. Πολύ νερό και χυμούς και γιαούρτι συνήθως με χαμηλά λιπαρά.

Όπως αναφέραμε η μετεγχειρητική αγωγή περιλαμβάνει αναλγητικά. Τα αναλγητικά μπορεί να προκαλέσουν απώλεια όρεξης ναυτία, εμετό, ξηροστομία και δυσκοιλιότητα, οπότε συστήνετε κατανάλωση τροφών για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της ναυτίας. Το συνήθεις πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μετά από μια  επέμβαση βουβωνοκήλης είναι η δυσκοιλιότητα. Αποφύγετε τα βαριά φαγητά, τα τηγανιτά, τα λαχανικά που προκαλούν αέρια και τα όσπρια για μία με δυο εβδομάδες.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση βουβωνοκήλης ή που θα υποβληθούν, με τροφές πλούσιες σε φυσικά αντιοξειδωτικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες,  την φαρμακευτική αγωγή που θα τους συστήσει ο ιατρός τους, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Στόχος μας θα είναι η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου που μπορεί να προκληθεί από τυχόν δυσκοιλιότητα ή κατακράτηση υγρών  και γρήγορη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

 

Πίσω →