Τα οφέλη των ωμέγα -3:

Είναι τα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Μειώνουν τη φλεγμονή που προάγει την αύξηση του σωματικού βάρους

Βοηθούν επίσης στην απώλεια σωματικού λίπους

Βοηθούν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας

Προσφέρουν θετική διάθεση

Βελτιώνουν τη προσοχή

Σταθεροποιούν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα

Διατηρούν χαμηλότερο το επίπεδο της ινσουλίνης

Προκαλούν μειωμένη όρεξη

Αυξάνουν τη λάμψη του δέρματος

Συνεισφέρουν σ’ ένα υγιέστερο ανοσοποιητικό σύστημα

Προσφέρουν αυξημένο επίπεδο ενέργειας

Και απομακρύνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα

Γνωρίζουμε ότι για να χάσετε βάρος θα πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε κάθε μέρα και / ή να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίτε σε ηρεμία. Όταν τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζεται, η περίσσεια αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα,τα περίφημα επιπλέον κιλά!Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν να κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες προτού προλάβουν να αποθηκευτούν.

Οι κύριες πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα ψάρια από τα βαθιά και κρύα νερά (σολομός, τόνος, μπακαλιάρος, ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλες, πέστροφα) και τα ιχθυέλαια.

Για όσους δεν τους αρέσουν ή δεν περιλαμβάνουν τα ψάρια και τα ιχθυέλαια στο μενού τους, ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ως πηγή των ωμέγα-3.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για ενήλικες. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

 

 

Πίσω →