Για λιγότερα κιλά.

Ο κυριότερος ίσως και πιο αδιάψευστος δείκτης της χρονολογικής μας ηλικίας είναι το σώμα μας. Είναι γνωστό ότι με το πέρασμα των ετών, κυρίως μετά την ηλικία των 30 και ιδιαιτέρως στις γυναίκες, αυξάνεται η τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος με ταυτόχρονη μείωση της μυϊκής μάζας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό βέβαια και με τη μείωση της καθημερινής άσκησης, συνεπάγεται μείωση του βασικού μας μεταβολισμού, δηλαδή των καύσεων που κάνει καθημερινά ο οργανισμός μας. Αποτέλεσμα είναι η αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Τι να κάνω?

Όσο μεγαλώνει κανείς απαιτείται να ελέγχει καλύτερα τη θερμιδική του πρόσληψη, να προσέχει την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε θερμίδες και περιέχουν πολλά λιπαρά, να ελέγχει την κατανάλωση αλκοόλ και να ασκείται πιο συστηματικά.

Αν έχετε ήδη αρχίσει να παίρνετε κιλά, ο έλεγχος του βάρους σας δεν επανακτάται με απότομες δίαιτες αδυνατίσματος. Παράλληλα, το απότομο σκαμπανέβασμα στο κιλά, το λεγόμενο «φαινόμενο γιο-γιο», απορυθμίζει το μεταβολισμό, εξαντλώντας τη δυνατότητα του οργανισμού για περαιτέρω απώλεια βάρους. Στο πλαίσιο, λοιπόν, μιας σωστής και μακροχρόνιας απώλειας σωματικού βάρους, απαιτούνται σωστοί και επιστημονικοί χειρισμοί. Μια απώλεια της τάξης των τεσσάρων κιλών το μήνα αποτελεί, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, την ιδανική λύση για την εξασφάλιση της καλής υγείας του οργανισμού.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό Αθλητικο διατροφικό πλάνο για ενήλικες. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας και τον λιπώδη ιστό.

Πίσω →