Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή κατά της ναυτίαςΔιατροφή - ναυτία και η χρήση της Πιπερόριζα (Τζίντζερ)

Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο. Το ρίζωμα του χρησιμοποιείται ως καρύκευμα και ως φάρμακο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ή σε ξηρή μορφή ή και σε σκόνη, ή ως χυμός.

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων που δημιουργούνται στο στομάχι, συμπεριλαμβανομένων ασθένεια κινήσεων, πρωινή αδιαθεσία, κολικούς, στομαχικές διαταραχές, αέρια, διάρροια, ναυτία που προκαλείται από τη θεραπεία του καρκίνου, ναυτία και εμετό μετά από χειρουργική επέμβαση, καθώς και απώλεια της όρεξης.


Άλλες χρήσεις

  • Περιλαμβάνουν την ανακούφιση του πόνου από αρθρίτιδα ή πόνο των μυών, πόνοι περιόδου, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, βήχα, και βρογχίτιδα. Το τζίντζερ επίσης χρησιμοποιείται για το πόνο στο στήθος, τη οσφυαλγία, και το πόνο στο στομάχι.
  • Μερικοί άνθρωποι περιχύνουν το χυμό τζιντζερ στο δέρμα τους για τη θεραπεία εγκαυμάτων. Το έλαιο που κατασκευάζεται από τζίντζερ εφαρμόζεται στο δέρμα για να ανακουφίσει τον πόνο.
     
  • Σε τρόφιμα και ποτά, το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως αρωματικός παράγοντας.
     
  • Στη βιομηχανία, το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως το άρωμα σε σαπούνια και καλλυντικά.
  • Μία από τις χημικές ουσίες του τζίντζερ χρησιμοποιείται ως συστατικό σε καθαρτικά, και αντιόξινα φάρμακα.

Πίσω →