Ιώδιο

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, όπως τα θαλασσινά, μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη της λειτουργίας του θυρεοειδούς σε άτομα με υποθυρεοειδισμό.

Λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα, είναι επίσης ευεργετικά για άτομα με υποθυρεοειδισμό. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, της βιταμίνης C και του σιδήρου, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία του θυρεοειδούς.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος, είναι επίσης καλές πηγές υγιεινών λιπών και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

 

Αυγά :Τα αυγά, τα οποία είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών, συνιστώνται επίσης σε άτομα με υποθυρεοειδισμό.

Τυροσίνη: Η τυροσίνη είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε τυροσίνη περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα σόγιας και τα πουλερικά.

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D παίζει ρόλο στη ρύθμιση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς αδένα. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D περιλαμβάνουν τα λιπαρά ψάρια, τα μανιτάρια και τα ενισχυμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σίδηρος: Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο περιλαμβάνουν το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

 

Πίσω →