1) Δίαιτα φτωχή σε Ιώδιο και Σελήνιο

Ο θυρεοειδής αδένας απαιτεί συγκεκριμένα επίπεδα αυτών των δυο μικροθρεπτικών συστατικών καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για συγκεκριμένες διεργασίες. Για παράδειγμα το σελήνιο σε έλλειψη οδηγεί σε μειωμένη δράση της γλουταθειόνης η οποία ελέγχει την φλεγμονή.

2) Χαμηλή Β

Τα συμπλέγματα της βιταμίνης Β παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του θυρεοειδούς και στην ρύθμιση των ορμονών. Τα άτομα με προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα που εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β καλό είναι να λαμβάνουν συμπλήρωμα διατροφής για αύξηση των επιπέδων της.

3) Φλεγμονή του θυρεοειδούς

Το πιο συχνό αίτιο εμφάνισης υποθυρεοειδισμού είναι αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Αυτή η αυτοάνοση ασθένεια εμφανίζεται όταν παρατηρείτε φλεγμονή στον αδένα. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό με στόχο να καταστρέψει τον θυρεοειδή αδένα. Αυτό συμβαίνει γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρεί να κύτταρα του θυρεοειδούς ξένα και προσπαθεί να τα καταστρέψει για να μην προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για Υποθυρεοειδισμό ή Hasimoto ή βρογχοκήλη κ.τ.λ.   με στόχο την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Υπάρχει και η εξ αποστάσεως προσωπική διατροφή (e -diet).H παρακολούθηση του διαιτώμενου / ασθενή   μέσω e-diet γίνεται με αποστολή προγράμματος διατροφής κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες ή 4 εβδομάδες, ανάλογα το πώς θα κριθεί από τον Κλινικό  διαιτολόγο – διατροφολόγο και εξαρτάται από την πορεία του κάθε διαιτώμενου / ασθενή. Γίνεται συμπλήρωση ερωτηματολογίου (ιατρικού, διατροφικού, δραστηριότητας) ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και γίνεται αποστολή του προγράμματος διατροφής ή των οδηγιών που επιθυμείτε για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει.

▪ ΕΔΩ θα βρείτε τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε σε εξ αποστάσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διατροφή !

 

Πίσω →