Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Σκλήρυνση κατά ΠλάκαςΟι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά και ψάρια ενδέχεται να μειώσουν τον κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας

Έχει γίνει μια έρευνα, με σκοπό την ένδειξη ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης υγιεινών τροφών, (όπως λαχανικών, ψαριών, αυγών, πουλερικών και όσπριων), και τον κινδύνου εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Στην έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη υγιεινών τροφών, όπως τα λαχανικά και τα ψάρια, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της MS, με περίπου 50% μειωμένο κίνδυνο σε εκείνους που είχαν την υψηλότερη πρόσληψη υγιεινών τροφών, σε σύγκριση με εκείνους με πολύ χαμηλότερη πρόσληψη. Αυτό το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους που καταναλώνουν σήμερα μικρές ποσότητες υγιεινών τροφίμων.

Τονίστηκε επίσης ότι ενώ δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τα σκλήρυνση κατά πλάκας, η έρευνα θα μπορούσε να έχει πιθανές επιπτώσεις στη βελτίωση της διατροφής των ανθρώπων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισής της.

Πίσω →