Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποιου βαθμού αρθρίτιδα σε τουλάχιστον μια άρθρωση. Τα συμπτώματα είναι διαλείπων πόνος, δυσκαμψία και περιστασιακά διόγκωση της άρθρωσης. Ενίοτε δεν εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα. Η ασθένεια εμφανίζεται σε κάποιο βαθμό σε περισσοτέρους από το 80% των ηλικιωμένων.

 

Η οστεοαρθρίτιδα συνήθως προκαλεί πόνο και δυσκαμψία και ξεκινά από τη σπονδυλική στήλη ή τις μεγάλες αρθρώσεις, όπως είναι ο περιορισμός στην κίνηση της, χρησιμοποιείτε λιγότερο τους μυς στην περιοχή αυτή, οπότε αυτοί αρχίζουν να ατροφούν και να χάνουν τη δύναμη τους. Αυτή η διαδικασία προάγει έναν καταστροφικό κύκλο που αυξάνει τον βαθμό αναπηρίας.

Η διαταραχή αυτή των αρθρώσεων προσβάλει συχνότερα τα γόνατα, τους γοφούς και τη μέση. Τα υπερβολικά κιλά ασκούν υπερβολική πίεση σε αυτές τις αρθρώσεις και φθείρουν το χόνδρο που τις προστατεύει προκαλώντας πόνο και δυσκαμψία των αρθρώσεων.

 

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για άτομα που πάσχουν από Οστεοαρθρίτιδα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονος το διατροφικό πλάνο θα μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →