Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΟστεοαρθρίτιδαΜειώστε τις πιθανότητες οστεοαρθρίτιδας με βιταμίνη Κ

Ναι μπορείτε να έχετε γερά γόνατα με κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Κ. Όσο πιο αυξημένα  είναι τα επίπεδα της βιταμίνης Κ στο αίμα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές και μάλιστα, αναφέρουν ότι μπορεί να μειώσει προβλήματα οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο μέχρι και 40%. Αν και σπάνια παρατηρείτε έλλειψη της βιταμίνης Κ, οι ευεργετικές ιδιότητες φάνηκαν σε άτομα που είχαν λάβει υψηλές ποσότητες. Θα τη βρείτε στα χόρτα, στο σπανάκι, στο μπρόκολο, στο κουνουπίδι, στο συκώτι το μοσχαρίσιο, και στα σπαράγγια.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για άτομα που πάσχουν από Οστεοαρθρίτιδα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονος το διατροφικό πλάνο θα μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →