Διατροφή για αύξηση του μαστού

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αύξηση του μεγέθους του στήθους; Ποιες τροφές βοηθούν στην ανάπτυξη των μαστών;

Συγκεκριμένες ορμόνες στο σώμα είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του στήθους στην εφηβεία. Σύμφωνα με μια ιατρική έρευνα, η ανάπτυξη του ιστού του μαστού είναι ένα υποπροϊόν της ισορροπίας των οιστρογόνων και της προγεστερόνης συμπεριλαμβανομένων της προλακτίνης, προσταγλανδινών και άλλων ενώσεων.

Οποιαδήποτε ανισορροπία αυτών των ζωτικών ορμονών μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε κακή ανάπτυξη μαστού ή τη μείωση του μεγέθους του στήθους (ατροφία).

Η υπερβολική παραγωγή της τεστοστερόνης (ανδρική ορμόνη) στο σώμα της γυναίκας, μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του στήθους, ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε γυναίκες που έχουν μικρά στήθη.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Είναι σχεδόν ένας μαθηματικός τύπος:

Αυξημένα οιστρογόνα και προγεστερόνη + μειωμένη τεστοστερόνη = ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ

Χρειαζόμαστε τρόφιμα για να διεγείρουν την παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, και τρόφιμα που μειώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Και φυσικά, τρόφιμα που διευκολύνουν και βελτιώνουν την ανάπτυξη των μαστικών ιστών των μαστών.

Τρόφιμα

Παρακάτω είναι μερικές τροφές που επηρεάζουν το μέγεθος του μαστού, και ο τρόπος που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των μαστών:

Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως:

Ελέγχουν την παραγωγή τεστοστερόνης.

Κοτόπουλο:

Αυξάνει την παραγωγή των οιστρογόνων.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά:

Βελτίωση των ιστών του μαστού, το στήθος προετοιμαζεται για την αλλαγή μεγέθους και μπορεί να μειώσουν τις ραγάδες που εμφανίζονται όταν αυξάνονται οι μαστοί.

Κεράσια και φράουλες:

Βελτιώνουν την ποιότητα των παραγόμενων οιστρογόνων.

Μήλο, καρύδια και σκόρδο: Θα αυξήσουν την παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης

Μάραθος:

Περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα αύξησης των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.

Ρεβίθι και αμπελοφάσουλο:

Περιέχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων.

Το οιστρογόνο είναι η γυναικεία ορμόνη που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο αύξησης του στήθους. Παρακάτω είναι μερικές τροφές πλούσιες σε οιστρογόνα:

Φρούτα: μήλο, κεράσι, δαμάσκηνο

Λαχανικά: τεύτλα, καρότο, αγγούρι

Σιτηρά: Ρύζι, Κριθάρι, Βρώμη

Σπόροι: Λινάρι, ηλίανθος και μάραθος

Βότανα και Μπαχαρικά: σκόρδο, μαϊντανός, τριφύλλι

Τα φυτοοιστρογόνα είναι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να δεσμεύονται σε υποδοχείς οιστρογόνων, συνεπώς, έχουν την ικανότητα να δρουν στο σχήμα του σώματος παρόμοια με εκείνη των ορμονών. Δείτε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα:

Λαχανικά: σκόρδο, σόγια, κολοκύθα, μπιζέλι, λάχανο

Φρούτα: αποξηραμένα δαμάσκηνα, ροδάκινο, φράουλα, καρπούζι, βατόμουρο

Ξηροί καρποί: Φιστίκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, κάσσιους

Ποτά: Κόκκινο κρασί, λευκό κρασί, πράσινο τσάι, μαύρο τσάι

Συμπέρασμα:

Πολλά από αυτά τα τρόφιμα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και καταναλώνονται τακτικά. Το δύσκολο κομμάτι είναι να γνωρίζουμε πόσο συχνά να τρώμε κάθε ένα από αυτά, και σε ποια ποσότητα.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο για ενήλικες. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας, το βάρος και τον λιπώδη ιστό.

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ' αποστάσεως. Διαλέξτε την προσωπική σας  Διατροφή για στητό, σφριγηλό στήθος και συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία.

Πίσω →