Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και ΚολπίτιδαΤροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κάντιτα!

Η καντιτίαση είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από τον μύκητα Κάντιτα. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της Κάντιτα. Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Υγείας των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι η θεραπεία της Κάντιτα μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους.

Παρακάτω είναι οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησή της:

  1. Το σκόρδο!

Περιέχει αλισίν, ένα συστατικό που θεωρείται αντιμυκητιασικό, δηλαδή καταπολεμά τους μύκητες.

  1. Το τζίντζερ!

Το τζίντζερ περιέχει συστατικά αντι-φλεγμονώδη και αντι-μυκητιασικά. Δεν είναι το πιο ισχυρό αντι-μυκητιασικό, ωστόσο αποτοξινώνει το ήπαρ και αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη της Κάντιτα.

  1. Το κοκοφυνικέλαιο!

Το καπρυλικό οξύ βρίσκεται στο έλαιο καρύδας. Είναι ένα αντιμυκητιασικό που παρεμβαίνει στην ανάπτυξη της Κάντιτα και την αναπαραγωγή της.

  1. Η κανέλα!

Είναι ένα είδος αντιφλεγμονώδη η οποία όπως το λάδι καρύδας περιέχει καπρυλικό οξύ. Τα κύτταρα παθαίνουν βλάβη και πεθαίνουν.

  1. Τα σταυρανθή λαχανικά!

Τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα ραδίκια και η ρόκα περιέχουν ισοθειοκυανικά, θείο και άζωτο. Είναι συστατικά που καταπολεμούν έντονα την Κάντιτα.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε την κατάλληλη δίαιτα  για άτομα που έχουν Candida , λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε. Βεβαίως το πρόγραμμα διατροφής για Candida  μπορεί να συνδυαστεί με πρόγραμμα για απώλεια βάρους ! 

Πίσω →