Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή και Αποκατάσταση Αθλητικών κακώσεωνΠοια θα πρέπει να είναι η αναπληρώση των υγρών κατά την διάρκεια της άσκησης ;

Πρέπει ο ασκούμενος - αθλητης να αναπληρώνει γρήγορα όσα χάνει. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το βαθμό εφίδρωσης. Οι περισσότεροι ασκούμενοι περιορίζονται σε 1 ποτήρι νερό όσο γυμνάζονται, όμως αυτό είναι ανεπαρκές για όλους ανεξαιρέτως. Η σωστή ποσότητα κυμαίνεται μεταξύ 0,5 έως 1,5 λίτρο ανά ώρα, ανάλογα με την ένταση της εφίδρωσης. Όσοι ιδρώνουν πάρα πολύ πρέπει να πίνουν πάρα πολλά υγρά. Το ιδανικό είναι να έχουν μαζί τους ένα μεγάλο μπουκάλι νερό για κάθε ώρα προπόνησης.

Η ανεπαρκής κατανάλωση υγρών στη διάρκεια της προπόνησης: όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης, θερμοπληξίας και τραυματισμού (π.χ. των αρθρώσεων), αλλά ελαττώνει την αντοχή, την ταχύτητα και τη δυναμική, άρα υπονομεύει όλη την προπόνηση.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο – διατροφή για αθλητές και ασκούμενους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας και τον λιπώδη ιστό ή την αύξηση της αντοχής ή του μυικού τόνου . 

Πίσω →