Οι 10 καλύτερες τροφές για να αυξήσετε την σεροτονίνη με τη διατροφή

Ακριβώς όπως υπάρχουν τραγούδια που μας κάνουν ευτυχισμένους, υπάρχουν και τροφές που μας βελτιώνουν τη διάθεση μας.

Η σεροτονίνη, είναι μια ουσία που ευθύνεται για τη μετάδοση των νευρικών σημάτων μέσω των νευρώνων και έχει άμεση σχέση με τη διάθεση των ανθρώπων. Έτσι, αν το επίπεδο στο αίμα σας είναι υψηλό, αισθανόμαστε χαρά και ευεξία, ενώ αν είναι χαμηλά, αλλάζει η διάθεση, με αυξανόμενη ανησυχία και έχουμε την επιθυμία για κραιπάλη με σοκολάτες και άλευρα.

Για να παράγει το σώμα μας «την ουσία της ευτυχίας», απαιτεί την αμινοξύ τρυπτοφάνη. Έτσι, για να αποτραπεί η ύφεση και να αισθάνεστε καλά, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης.

Παρακάτω υπάρχουν 10 φυσικές πηγές τρυπτοφάνης για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας:

1. Σόγια από πράσινο φασόλι

Ξεκίνησε από την Ασία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αναγνωρίζεται ως μία από τις τροφές που παρέχουν περισσότερη ποσότητα της τρυπτοφάνης στον οργανισμό.

2. Λιναρόσπορος

Περιέχει μεγάλες ποσότητες τρυπτοφάνης και ω-3 λιπαρά οξέα. Με την κατανάλωση τεσσάρων έως πέντε σπόρων ανά ημέρα ή τρία έως τέσσερα κουταλάκια του γλυκού λινέλαιο, είναι αρκετά για να άρουν τα οινοπνευματώδη ποτά. ανεβάσουν τη διάθεση σας.

3. Ανανάς

Ανανάς στην απογοήτευση! Όντας ένα φρούτο πλούσιο σε τρυπτοφάνη, λυτρώνει τους απογοητευμένους ερωτευμένους ανεβάζοντας την διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.

4. Μπανάνες

Οι μπανάνες ανήκουν στην ομάδας των τονωτικών τροφών. Για επιδόρπιο ή smoothies, είναι ένα φυσικό «ηρεμιστικό» για τον εγκέφαλο και βοηθά την πρόκληση ύπνου.

5. Σπανάκι

Είναι μια σημαντική πηγή για βιταμίνες, μέταλλα και φυλλικό οξύ, καθώς και τρυπτοφάνη. Μπορεί να καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες ή μαγειρεμένο, σε γεμίσεις για πίτες, παναρισμένο και σε γλυκά.

6. Βρώμη

Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, το πλιγούρι βρώμης είναι ένας σύμμαχος του νευρικού συστήματος, καθώς βοηθά στην καταπράυνση του άγχους.

7. Τα σπαράγγια

Μια υπερτροφή η οποία εκτός από τρυπτοφάνη, περιέχει φολικό οξύ και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, η οποία βελτιώνει την απορρόφηση του αμινοξέος.

8. Cottage Cheese

Τα γαλακτοκομικά έχουν μεγάλες ποσότητες τρυπτοφάνης. Μεταξύ αυτών, το τυρί Cottage πρέπει να είναι ένα από τα αγαπημένα, όταν σχεδιάζεται μια διατροφή πλούσια σε αυτά τα αμινοξέα. Συμπεριλάβετε το και στη δική σας.

9. Τοφού

Το τυρί από γάλα σόγιας έχει ένα διπλό πλεονέκτημα: παρέχει την αναγκαία πρωτεΐνη στο σώμα καθώς και μια καλή ποσότητα τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο.

10. Το κοτόπουλο

Πέραν του ότι είναι ένα κρέας νόστιμο, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο περιέχει υψηλά επίπεδα της τρυπτοφάνης, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

 

 

Πίσω →