Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό - και δεν σκοτώνει τα υγιή βακτήρια μας, όπως κάνουν τα αντιβιοτικά φάρμακα. Σε αντίθεση με τα  χημικά αντιβιοτικά, το σκόρδο είναι επίσης αποτελεσματικό αντί-ιικό και αντιμυκητιακό - και λαμβάνοντας μόλις μερικές σκελίδες σκόρδο κάθε μέρα μπορεί να επιταχυνθεί η απομάκρυνση των λοιμώξεων.


Εχινάκια (Echinachea) είναι ένα βότανο που προάγει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, και ‘έχει αντιμυκητιακούς και αντιικούς παράγοντες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των μολύνσεων. Αυτό το βότανο επίσης βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, στη μείωση της φλεγμονής, και στην παροχή του σώματος με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων από Candida, λοιμώξεις του αυτιού, ιγμορίτιδα, πόδι του αθλητή/επιδερμοφυτία των μεσοδακτύλιων πτυχών, αναπνευστικές λοιμώξεις, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αλλεργίες και πληγές. Η κατανάλωση αυτού του βότανου μετά από την έναρξη ενός κρυολογήματος μπορεί να μειώσει το χρόνο που έχετε τα συμπτώματα κρυολογήματος.


Ρίγανη Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα από το λάδι της ρίγανης είναι ότι λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιβιοτικό και είναι επίσης αντί-ιικό χαρακτήρα .


Το Ginseng έχει χρησιμοποιηθεί επιταχυνθεί αιώνες ως θεραπεία για την αντιμετώπιση της μειωμένης ζωτικότητας. Ωστόσο, τα οφέλη του ginseng για το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνει τη δράση κατά των ιών, των ελευθέρων ριζών, ακόμη και στην ακτινοβολία.  Το Σιβηρικό ginseng έχει αποδειχθεί ότι βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει και να προσαρμοστεί στο στρες, στην αύξηση της ζωτικότητας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ginseng δρα αυξάνοντας τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις.

 

Πίσω →